De fine høstukene i bobil

Fargene i fjellet endrer seg hele høsten. Foto: Knut Randem.

Før du setter inn bobilen for vinteren – om du gjør det da, ta en tur på fjellet, få med deg fargespillet og noen gode turer før det blir for kaldt.

Drøyt 20 mil fra Trondheim og snaue to timer fra Lillehammer kan du finne mye av det fjellelskere søker. Fint turterreng for ulike kondisjonsnivåer og gode muligheter for å overnatte finner du på Høvringen. Vi har valgte Høvringen som et eksempel på hva fjellet kan by på. Her er det mange stier og løyper du kan følge. Eller du kan nøye deg med å gå på veiene i ”sentrum” mellom fjellstuer og setre.

For mange er fricamping i fjellet den ultimate frihetsfølelsen og både veien inn til Putten seter og til Smuksjøseter byr på flere muligheter. En parkeringsplass like før Smuksjøseter brukes jevnlig av bobiler. Det er også en parkeringsplass sentralt på Høvringen, men felles for disse er at det er null fasiliteter der.

Tore Lyftingsmo har plass til mange bobiler ved siden av hotellet. Foto: Knut Randem.

På Høvringen finnes også en smart hotelleier. Tore Lyftingsmo på Rondane Haukliseter fjellhotell har de siste tre årene drevet bobilplass ved siden av hotellet i den formen den har nå. Det synes han har vært et godt supplement til hotelldriften. Dessuten trekker det flere kunder.

Det startet slik det ofte gjør på fjellet. Med noen campingvogner for 15 år siden. De siste 10 årene har han bevisst lagt til rette for bobiler. Terrenget ble lagt i avsatser og det ble lagt strøm og vann til alle plasser. Området har også fått lyktestolper og området har utviklet seg i etapper. Campingvognene det begynte med er nå noen få fastliggere på de lavere avsatsene. Det øverste nivået ved siden av hotellet er reservert bobiler.

Rundt hotellet skal det være plass til 40 bobiler. Foto: Knut Randem.

Plassen er åpen hele året og servicebygget befinner seg i hotellets underetasje. Her er det toaletter, dusjer, badstuer og tømmestasjon for toalettkassetter. Når vi påpeker at plassen er en av få i Norge som har beveget seg opp på 300-tallet i døgnpris, sier Lyftingsmo at alt er inkludert i prisen. Han har ikke ønsket å ta ekstra betalt for strøm, dusj, badstue og annet. Neste år plusser han gråvannstømming på lista av fasiliteter.

Når hotellet er åpent (februar til påske og St. Hans til andre helg i oktober) har besøkende i bobil adgang til hele hotellet på lik linje med andre besøkende. Det innbefatter biljard, salonger og spisesal.

En grillhytte står til disposisjon. Foto: Knut Randem.

Populært tilbud
Lyftingsmo forteller at han har et godt tilsig av bobiler. Selv anslår han 10 bobiler som et gjennomsnitt i helgene.
– Forrige helg var det 35 bobiler her og vi kan nok greie 40 bobiler samtidig – om alle parkerer riktig, sier han. Han har flere områder tilgjengelig på eiendommen så det kan bli aktuelt med utvidelser etter hvert.

– Vi har flere gjengangere i bobil. Det er vel et tegn på at de trives? Og mange spiser middag i spisesalen. Mange har også med seg venner som ikke har bobil. De bor i hytter eller rom på hotellet, og så kan de være sammen likevel, forteller han.

Høvringen er nok ikke det mest snørike stedet og snøen legger seg sjelden før i november. Det er nok greit med tanke på de 10 hårnålsvingene som bringer deg opp fra Gudbrandsdalen. På bart føre er det ingen problemer med dem. Lyftingsmo forteller at det er et godt veivedlikehold på Høvringen slik at framkommelighet ikke skal være noe problem om vinteren.

Tore Lyftingsmo har selv bobil, en VW T2, 1976. Foto: Knut Randem.

Har en T2
Lyftingsmo kjører selv bobil. Han er åpenbart mer interessert i biler enn de fleste og i garasjen finnes flere biler du ikke ser til daglig. Hans VW T2 fra 1976 er en av dem. I pinsen var han i Geiranger med den, men ellers går den ikke så mye.

– Så det er derfor han har anlagt bobilplass?
– Nei, det har ikke noe med det å gjøre, påstår han før han kjører ut den blankpolerte bobilen og parkerer den ved siden av en besøkende Concorde. Jo da, det har skjedd noe med bobiler på disse årene, men gleden er nok den samme.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Se også Bobilplassen.no: Rondane Haukliseter fjellhotell

Del dette med andre:

  2 comments for “De fine høstukene i bobil

  1. Her har vi vært to ganger med bobilen, men i 6 år nå har jeg tatt med meg ei Gågruppe på hotellet hver høst. Kan ikke få fullrost Rondane Haukliseter Fjellhotell for gjestfrihet. Et supert turområde til fots og på ski. Anbefales !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *