Fikk bruksforbud med 500 kg snø på bobiltaket

Trøbbel med vekta? Snøen på taket gjør deg ikke lettere. Det fikk en bobilist erfare under en vektkontroll.

Snø veier utrolig mye. Det fikk en bobilist erfare da han ble stoppet med 500 kg snø på taket. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Statens vegvesen hadde vinterkontroll av både tunge og lette kjøretøy på Magnormoen i Eidskog i Innlandet fylke. Der ble først og fremst vinterutstyr kontrollert, men noen kjøretøy ble også tatt ut til utvidet kontroll.

Blant dem var en bobil med en litt rar fasong. Den ble ilagt bruksforbud på grunn av overlast.

– Når vi stoppet vedkommende, fant vi ut at det var utrolig mye snø på taket. Han måtte fjerne snøen før han kunne kjøre videre. Vi veide bilen både før og etter at snøen ble fjernet, og fant ut at snøen veide 500 kilo, sier Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen til Glåmdalen.

Finstad understreker at det er viktig å fjerne snø fra taket. Når den begynner å smelter kan den ved oppbremsing skli ned over frontruta og sperre sikten.

Bobilen ble veid før og etter at snøen ble fjernet. Forskjellen var 500 kg. Bobilen fikk kjøre videre etter fjerning av snøen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Fikk bruksforbud med 500 kg snø på bobiltaket

 1. Helt spött hvis jeg ikke måker av taket på lastebilen min og de sklir av regnes det som å miste lasten og de er jaggu ikke billig .vi må ju kunne bli litt flinkere allesammen

 2. Snø/is på frontrute,bakrute, biltak skulle vel etterhvert være godt opplyst om at det må fjernes før en kjøretur påbegyn es. 500 kg. Snø på bobiltak kan også være risikabelt. En utilsiktet manøver/sladd i en skarp sving f.eks. kan lett bidra til bobilvelt.

  • Vel, kan fort bli 500 kg på bobiltaket om du kjører og stopper litt i drittvær.
   Kan jo ikke ha med hårtørker og tørke opp.
   Skulle med en færge fra Gøteborg 0900 for 2 år siden,og i løpet av natten hadde det kommet masse båt snø,og skulle jeg måka taket hadde jeg ikke kommet med.
   Måtte kjøre med dritten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *