Fiat lanserer sin nye miljøvennlige Ducato

Ducato MY2020 kaller Fiat sin nye årgang nyttekjøretøy. Kjøretøy som også er ledende som påbyggsbil for tre av fire bobiler i Europa. Den nye motoren tilfredsstiller kravene til euro 6d.

Nye Fiat Ducato kommer i mange utgaver og er den dominerende påbyggsbilen fo bobiler. Illustrasjon: Fiat Proffesional.

Ryktene har versert lenge og ”alle” har visst at dette skulle komme. Fiat har egentlig intet valg om de skal fortsette å levere biler til bransjen. Modellen foran har også hatt euro 6-godkjenning, men uten AdBlue har de ikke greid 6d. Om få måneder (Rettet fra “svært få år”)  blir det vanskelig å selge nye biler med noe dårligere enn 6d-klassifisering.

Fiat regner dette selv som den beste Ducato noensinne. Det skulle selvfølgelig bare mangle om den ikke ble det.

Motorene
Miljøvennligheten i motoren skyldes ny teknologi og bedre utnyttelse av drivstoffet. En Eco-pakke utnytter automatisk start og stopp, elektronisk styrt drivstoffpumpe og et ”eco-modus” for ekstra besparelse av diesel, opplyser Fiat.

Ducato MY2020 beholder alle de funksjonene som har vist seg å være populære hos kundene. Alle modellene i det nye modellutvalget er utstyrt med Euro 6D-motorer. Hele MultiJet 2-serien omfatter nå industrielt avledede 2,3-liters motorer med en variabel geometrisk kompressor.

Fiat MY2020. Foto: Fiat Professional.

Ducato-motorene begynner med 120 hk 2,3-liters MultiJet 2-motoren, som skal forbedre effekt og dreiemoment med 10 prosent sammenlignet med den tidligere 2.0-motoren.
Motoren leveres også med 140 hk, som gir en effektøkning på 9 prosent sammenlignet med 130 MultiJet.
Toppmodellen blir på 180 hk og også den er 2.3 MultiJet med en effektforbedring på 12 prosent sammenlignet med den forrige modellen.

Fiat oppgir også at Ducato 140 Natural Power drives på metan (naturgass), men går ellers ikke i detalj på denne motorens egenskaper.

Det er ikke oppgitt hvilke av disse motoralternativene som blir tilgjengelige for bobilprodusentene.

Ni-trinns automat
For første gang blir det også mulig å få en avansert automatisk girkasse med ni trinn til Ducato. Den nye “9Speed”-automatikken er en ny generasjon momentomformer, som er i stand til å utnytte alle motorens momentpunkter. Det er den beste overføringen i sin kategori når det gjelder vekt, garantert pålitelighet og holdbarhet sammen med kjøreglede, hevder Fiat.

Føreren kan velge mellom tre forskjellige kjøremoduser: Normal, Eco, som gir en jevnere akselerasjonsrespons og en dedikert girskiftstrategi for å muliggjøre en større reduksjon i forbruksnivåer, og Power, som gir rask respons og girskifter for behagelig kjøring og optimal ytelse.

Ducato MY2020. Foto: Fiat Professional.

Ny generasjon infotainment og assistenter
Ducato MY2020 får en rekke assistentsystemer som blindsonesensor i bakre støtfanger, en radarsensor som oppdager biler som nærmer seg fra siden når du rygger, varsling av hindringer og automatisk nødbremsing, kjørebaneholder/varsling ved avvik, gjennkjenning av trafikkskilt, automatisk nedblending av fjernlys, automatiske vinduspussere føler at det begynner å regne og dekktrykksovervåking (TPMS).

Det nye infotainment-systemet er nå tilgjengelig: med en 7-tommers berøringsskjerm fra Mopar, USB-port og radio med DAB-mottaker og muligheten for å spesifisere dimensjonene til bilen og eventuelt trimversjonen for å gir varsel om å unngå gater som ikke er tilstrekkelig brede eller har lave passasjer.

Det nye systemet inkluderer integrering av Apple CarPlay og er kompatibelt med Android Auto.
Apple CarPlay viser veibeskrivelser optimalisert til trafikkforhold, og kan brukes til å ringe og motta telefonsamtaler, sende og motta tekstmeldinger og lytte til Apple Music, lydbøker og podcaster mens du fortsatt er fokusert på veien.

Systemet er også kompatibelt med Android Auto. Den er designet for å hente informasjon mens du kjører. Føreren kan bruke Google Maps eller Waze for å få ruteveiledning. Den skal også gi lett tilgang til musikk, multimedieinnhold og favorittmeldingsprogrammer.

Fiat Electric kommer på markedet neste år, men Fiat er gjerrig med detaljene. Illustrasjon: Fiat Professional.

Ducato Electric er også på vei
I et pilotprosjekt har Fiat samarbeidet med utvalgte store kunder om utviklingen av den elektriske versjonen av Ducato. Den elektriske versjonen skal tilbys i skreddersydde versjoner og kan forhåndsbestilles i inneværende år, men blir ikke tilgjengelig for levering før en gang i 2020. Det er ellers få detaljer om den elektriske utgaven i det pressemateriellet Bobilverden.no har hatt tilgang til.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *