Fiat etterforskes for avgassmanipulasjon

Så mange som 200 000 biler fra Fiat og Iveco skal ha blitt utstyrt med programvare for avgassmanipulerinng. Mange bobiler er berørt.

Statsadvokaten i Frankfurt etterforsker avgassmanipulasjon hos Fiat og Iveco. Foto: Knut Randem.

Det er statsadvokaten i Frankfurt som leder etterforskningen, som retter seg mot merkene Fiat, Jeep, Alfa-Romeo og Iveco. Det er det tyske bladet Promobil som bringer nyheten om etterforskning, razzia og at ni personer er mistenkt for manipulasjon av avgassverdiene.

90 prosent av de 300 tilfellene som er etterforsket så langt gjelder bobiler, oppgir Promobil og siterer statsadvokaten i Frankfurt.

Forholdet skal omfatte biler fra 2014 til 2019 med Euro 5 og Euro 6 dieselmotorer av typen 1,3 liter Multijet, 1,3 liter 16V Multijet, 1,6 liter Multijet, 1,6 liter, 2,0 liter Multijet, 2,0 liter, 2 , 2 liter Multijet II, 2.3 liter, 2.3 liter Multijet og 3.0 liter.

Truer med kjøreforbud
Den avslørte manipulasjonen skal følge samme mønster som for VW-skandalen. Det vil si at måleverdiene for utslipp bare overholdes i kontrollerte omgivelser.

– Kjøretøy med teknikk som manipulerer grenseverdiene kan ikke godkjennes på det vanlige markedet, sier statsadvokaten i Frankfurt, og sier i følge Promobil at eierne av bilene kan få kjøreforbud.

Bobilverden.no har ingen informasjon om hvor alvorlig den angivelige manipulasjonen skal være. Dersom saken viser seg å være tilsvarende det forholdet VW ble dømt for tidligere i år vil det kunne være duket for erstatningskrav mot produsentene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Fiat etterforskes for avgassmanipulasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *