Ferda stenger på Jessheim og satser i nord

Ferda stenger sin avdeling på Jessheim og sier opp de ansatte. Innflytting i nytt bygg utsettes inntil forsyningssituasjonen er bedre. Satsningen i nord fortsetter.

Leif Terje Hansen og Ferda speider etter produsentenes forsyningslinjer og tar en pause på Jessheim. Arkivfoto: Knut Randem.

I en epost til redaksjonen forklarer konsersjef Leif Terje Hansen i Ferda bakgrunnen for de disposisjonene de nå gjør:

Ferda Jessheim har en leieavtale som utløper i juli 2023. Planen var å flytte inn i mer hensiktsmessige lokaler, men grunnet usikkerheten knyttet til produsentenes forsyningslinjer og muligheten til å levere bobiler i 2023, er innflytting i nytt bygg utsatt til 2024.

Dagens lokaler på Jessheim er ikke godkjent for verksteddrift. Kravene knyttet til verksteddrift er også skjerpet fra 1. juli 2022.

Beslutningen om å midlertidig stenge ned Ferda Jessheim er tatt etter grundige vurderinger, og medfører at alle ansatte på Jessheim er sagt opp. McRent utleievirksomheten fortsetter som før. Alle kunder vil bli godt ivaretatt og få informasjon, skriver Hansen.

Salg og servicemarked vil midlertidig bli overført til Mysen, Vinterbro, Tønsberg og i noen tilfeller også Grimstad. Den midlertidige nedstigningen på Jessheim skjer senest 30.november.

Ferda fortsetter som planlagt i nord. Foto: Jon Petter Thorsen Aptum.

Satsningen i nord fortsetter
Med åpningen av nytt anlegg i Mo i Rana i mai, i Trondheim i juni og Nordkjosbotn i oktober – tar Ferda kundene i den nordlige deler av landet på alvor, skriver Hansen.

– I tillegg vet vi at mange av kundene våre i sør, gjerne kjører nordover. Som en landsdekkende kjede er det viktig med tilstedeværelse på de viktige knutepunktene i landet. Eierne av Ferda har et langsiktig perspektiv og investerer selv når det er usikkerhet knyttet til produsentenes forsyningslinjer og muligheten til å levere bobiler i 2023.

Den siste investeringen, et nytt bygg på Evenes, som erstatning for Bjerkvik, planlegges åpnet sommeren 2023.

Inge Rønning er ansatt som daglig leder i Ferda Tønsberg (tidl. Askjems). Foto: Ferda.

Nye ledere
Inge Rønning (64) er ansatt som ny daglig leder for Ferda Tønsberg, med virkning fra 1. oktober. Ferda Fauske fikk Sharon Tollånes Karlsen (46) som ny daglig leder for Ferda Fauske fra 1. august.

.

.

.

.

.

.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Ferda stenger på Jessheim og satser i nord

  1. Som forventet. Kom tilbake når dere vet hvordan det skal markedsføres. Har hatt bobil i fem år , knår en svoger fortalte meg at også dere var på Jessheim. Tok en tur innom, ingen møtte deg, etter å ha vært inne og bedt om råd, kom det en motvillig selger. Vi kjøpte tilsvarende bobil noen mil unna, nesten samme pris (980’) men med god service.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *