Ferda fusjonerer

De seks driftsselskapene i Ferda fusjonerer 1. april til ett – Ferda Norge. Fusjonen skal gjøre den administrative driften enklere.

Ferda fusjonerer avdelingene, forteller konsernsjef Leif Terje Hansen. Foto: Knut Randem.

Konsernsjef Leif Terje Hansen i Ferda forteller at de i dag har seks ulike juridiske driftsselskaper med Ferda-navn. I tillegg kommer holdingselskapet.

Alle avdelingene blir nå samlet i et selskap, som får navnet Ferda Norge. I praksis er det Ferda Mysen som bytter navn til Ferda Norge. De øvrige driftsselskapene fusjoneres inn i dette selskapet.

– Hvorfor Ferda Mysen?
– Det er egentlig ganske tilfeldig. Det kunne vært hvilket som helst av de seks, men Ferda Mysen har lengst historie. Det får betydning for jubileer og historien. Ellers har det ingen betydning, mener Hansen.

– Kundene betrakter allerede Ferda som et firma. Nå tar vi det siste grepet, sier Hansen.
– Fusjonen vil kun forenkle administrativ drift, konsolidering av regnskap og bankkonti. Jeg kan ikke se at dette vil få praktiske konsekvenser for kundene.

– Et stygt spørsmål kanskje, men vil ikke dette gjøre det vanskeligere å la et lokalt selskap gå konkurs?
– Vi har grundig vurdert for og mot den løsningen vi har valgt. Det er ingen av våre avdelinger som er i fare for å gå konkurs. Om det hadde vært tilfelle ville vi heller splittet opp i flere selskaper. Vi har solide eiere og klokketro på bransjen.

Korona ødelegger mye
Hansen bekrefter at også de står oppe i krevende tider med den pågående koronaepedemien.
– Mars så veldig bra ut, men nå forsvinner inntektsgrunnlaget. Selv biler som er kjøpt og betalt blir ikke hentet fordi kundene risikerer å havne i karantene på grunn av lokale regler. Av samme grunn er det mange som ikke kommer til sine verkstedtimer.
– Det er krevende tider. Det som er riktig den ene dagen, er ikke riktig den andre dagen. Men vi skal komme oss gjennom denne utfordringen, sier Hansen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *