Ferda etablerer seg i Mo i Rana på nyåret

I januar åpner Ferda ny avdeling i Mo i Rana. Samtidig gjennomføres planene om et nybygg som skal stå på plass til høsten.

Ferda bygger nytt i Mo i Rana. Illustrasjon: Ferda.

Ferda åpner en ny avdeling i Mo i Rana så raskt som mulig i januar. Lokalene overtas fra nyttår og vi skal i gang så raskt som mulig, forteller Leif Terje Hansen, konsernsjef i Ferda. Han regner med drift midt i januar.

Denne gangen har ikke Ferda kjøpt opp en eksisterende forhandler, men etablerer avdelingen selv.
– Dette blir måten vi skal vokse på i framtiden, sier Hansen og forteller at tiden med oppkjøp ikke lenger blir hovedmodellen ved utvidelser.

Nybygg på tegnebrettet
Den nye avdelingen åpner i midlertidige lokaler med ansatte fra andre avdelinger i begynnelsen.
– Vi har ansatt daglig leder og salgssjef, men på grunn av oppsigelsestider er de neppe på plass før nærmere 1. mars. Ytterligere ansatte blir ansatt fortløpende.

Konsernsjef Leif Terje Hansen i Ferda åpner ny avdeling i Mo i Rana i januar og flytter den til eget nybygg i september. Foto: Knut Randem.

Hansen forteller at nybygget skal stå klart for åpning i september. Det blir på 1300 kvm med prioritert plass for verksted.
– Kundene har blitt digitale og vet svært mye om bobilene når de kommer til oss. Vi vil derfor sette av mindre plass til utstillingsarealer og ha færre, men relevante modeller i utstillingen. Da vil vi heller prioritere god verkstedkapasitet, sier Hansen.

– Avdelingen i Mo i Rana skal dekke Helgeland. Det er et stort marked med høy bobiltetthet. Markedet er større enn vi først trodde.
– Det første året har vi budsjettert med en omsetning på 30 millioner kroner. Når vi er i full drift regner vi med å ha 10 ansatte i denne avdelingen, forteller Hansen

Når nybygget står klart i september vil Ferda også kunne by på tømmestasjon og utendørs selvvaskanlegg for bobiler.

Lenger nord planlegger Ferda flytting av sin avdeling i Bjerkvik til Evenes. Hansen håper flyttingen er gjennomført i løpet av 2021, men det avhenger av saksbehandlingen rundt traseen for E6 forbi tomta.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *