Fem år og spesiell

Ansvarlig redaktør Knut Randem i Bobilverden.no er klar for fem nye år. Foto: Ellen Randem.

Denne helgen fyller Bobilverden.no fem år. Det var 1. september i 2012 bladet ble lansert med et par titalls artikler. Nå nærmer vi oss 1000 publiserte artikler. Det har vært en fantastisk reise, som man gjerne sier ved slike anledninger.

Som journalist og nettredaktør siden 1996 så jeg som bobilist at det manglet et uavhengig og seriøst nettmagasin kun for deg i bobil. Da anledningen bød seg var veien kort til å realisere tanken vi hadde hatt i lengre tid.

Vår aktivitet har i en viss grad blitt styrt av våre inntekter fra annonsene. Likevel har vi nok arbeidet mer med Bobilverden.no enn det som har vært forsvarlig fra en streng økonomisk synsvinkel. Men når hjertet banker for temaet, er det ikke lett å la være å jobbe.

Den beste premien journalister kan få, er å bli lest. Det blir vi. De siste 12 månedene har dere lest om lag 1.300.000 artikler på Bobilverden.no. Det må bety at vi skriver om saker av interesse og at vi fyller et behov. Det er godt å vite.

Likevel må vi si at uten annonsører hadde ikke dette gått. Det er de som gjør oss i stand til å satse stadig sterkere. Vi håper derfor at leserne legger merke til dem og klikker på deres annonser for å få med seg deres tilbud.

Vi er ikke mange i redaksjonen, men har to frilansjournalister (med bobil) som jobber for oss, og noen lesere er flinke til å bidra med interessant innhold.

Vi er fortsatt spesielle. Vi er fortsatt uavhengige. Vi er fortsatt seriøse i vår satsning. Vi håper du også oppfatter oss på samme måte. Og vi er fortsatt det eneste magasinet av sitt slag i Norge.

Vi har satset sterkt på sosiale medier og har 30.400 tilhengere på Facebook per i dag. I tillegg er vi representert på Instagram og Twitter.

Vi har et godt forhold til organisasjonene. Med Norsk Bobilforening og Norsk CaravanBransjeforbund samarbeider vi om deler av innholdet på Bobilplassen.no, som ble fem år i juni. Og vi har en stoffutvekslingsavtale med Bobil- og Caravanmagasinet. Disse praktiske samarbeidsforholdene legger ingen bindinger på vår redaksjonelle frihet. Det hadde vi heller ikke akseptert.

Etter fem år satser vi på fem nye år med friskt mot. Vi håper du blir med oss!

Knut Randem
ansvarlig redaktør

Del dette med andre:

  3 comments for “Fem år og spesiell

 1. Gratulere Knut! Alltid interessante artikler å lese for oss med bobil. Seriøst og ikke minst uavhengig.
  Vi venter på de neste fem år.

 2. Gratulere med de første fem år. Fint at du tar opp nye stellplatser og utstillinger mm.
  Jeg savner en spalte med ris og ros av norske importører og forhandlere.
  Vi hører om bobiler med lekkasje i taket, varmesystem og annet som ikke fungerer, der leverandører ikke hjelper til for å ordne problem.
  Er dere redde for å ta opp disse sakene?

  • Nei, vi er ikke redde. Men å skrive om slike saker krever mye ressursser. Vi har sett noen saker og dokumentbunkene er ofte store og detaljrike. Skal vi skrive om slike saker må vi ha begge parters versjon. I tillegg må vi sette oss så godt inn i saken at vi kan finne den tredje versjonen…
   Vi har i stedet sørget for å ha en tjeneste hvor leserne kan spørre vår advokat om råd i en konkret sak. Slike saker blir fra tid til annen benyttet som grunnlag for en artikkel advokaten skriver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *