Feirer 70 år med de beste bobilene de kan lage

Et tverrsnitt av Rapido Distinction i1090, produsentens stolthet i jubileumsåret.

Møbelsnekker Constant Rousseau etablerte for 70 år siden sitt eget firma og det er i år 60 år siden han laget sin første sammenleggbare campingvogn for sin egen familie. Konseptet ble utviklet og etter en ferie i Italia ble navnet Rapido valgt. Ganske enkelt fordi den var så rask å sette opp.

Mye vann har rent i havet siden da og nå er det bobiler vi forbinder med navnet Rapido. Selskapet er fortsatt familieeid og 60 år etter produksjonen av det første rullende feriehjemmet lanserer Rapido nå to luksusmodeller i det de kaller A-klassen.

Rapido Distinction.

De kaller dem Distinction (forskjell) med typebetegnelsene i1066 og i1090. Dette skal være det beste Rapido kan tilby i dag.
– Disse to A-klassemodellene symboliserer og er et perfekt eksempel på fransk ekspertise og sjarm. De er creme de la creme av Rapidos teknologi og komfort. Distinction i1060 og i1090 er definitivt luksuriøse modeller og setter nye standarder for komfort, kvalitet og design, skriver markedssjef Vincent Rabut i Rapido i en epost.

Hovedforskjellen på de to modellene er at i1066 har enkeltsenger bak mens i1090 har midtstilt dobbeltseng (QB). Salonger og kjøkken er like og det er kun badeseksjonen som blir litt trangere med QB-løsningen.

Soverommet i i1090.

Det er enkelte andre mindre avvik mellom de to modellene, men de går vi ikke inn på her. Begge kan leveres med lyst eller mørkt tre i interiøret.

Kjøkkenet er utrustet med to gassbluss og en induksjonsplate på 1400 watt (krever landstrøm), et kjøleskap på 190 liter (inkludert fryser), stekeovn, heis med plass til en Nespresso kaffemaskin og sentrallås på skuffene for å nevne noe.
Salongen har to lange sofaer hvorav den ene har L-form. Sammen med forsetene er det plass til syv personer å sitte her. Over er det en senkeseng for to og i tillegg skal det være mulig å reie opp til en femte person i salongen.
En 32 tommers tv heves elektrisk opp bak den korte sofaen, og det er kablet og gjort klart for en 24 tommers tv i soverommet.

Rapido Distinction i1090 og i1066 har romslig salong.

Kjelleren
Vanntankene er plassert i det oppvarmede dobbeltgulvet. Høyden i dobbeltgulvet skal være 25-30 centimeter og et av rommene går gjennom bilen på tvers og har tilgang fra begge sider. En god detalj er skolagringsplassen under trappa. Vi liker også godt en bred bodelsdør og at setene foran kan høydejusteres.
I garasjen kan høyden på lasterommet justeres noe for å gi bedre plass.

Badet i i1090. Det er litt bedre gulvplass her i i1066.

Bør være varm
Disse modellene er utstyrt med Alde Arctic Comfort Plus. I tillegg til de vanlige konvektorene gjør Alde-varmen også en sving under de to stolene i førerhuset og til en håndkletørker på badet. En varmeveksler tilfører varme fra motoren til Alde når motoren går. Om du synes det oppvarmede dobbeltgulvet gir for lite varme kan Rapido levere ytterligere gulvvarme og Webasto dieselvarmer som tilleggsutstyr.
Varmesystemet styres med Alde iNet. Det har også en ny og større ekspansjonstank og uavhengig temperaturkontroll for soverommet.

Fordelingen av varmekonvektorene. Det går også en sløyfe under hvert forsete.

Dette er store bobiler med en lengde på 879 centimeter og en bredde på 235 centimeter. De bygges på Fiat med AL-KO-chassis og tre akslinger. Totalvekten er på 5 tonn, men egenvekten er ikke tilgjengelig like etter lanseringen. Motoren er Fiats 2,3 liter og har 150 hk. Ryggekameraet integrert i dasjbordet er standard.

Det har også kommet flere kortere modeller under navnet Rapido Distinction. Vi har ingen informasjon om prisnivået på modellene.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Foto/illustrasjon: Rapido

Del dette med andre:

  1 comment for “Feirer 70 år med de beste bobilene de kan lage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *