Familiebobil med eget barnerom

Med en lengde på under syv meter kan denne bobilen gi plass til seks personer på tur. Et lite barnerom bak gir mulighet for litt avstand mellom aktivitetene.

To soveplasser i alkoven og fire bak fotografen. Foto: Produsenten.

Eura Mobil Activa One 690 VB kan gi plass til inntil seks personer. Med en lengde på 699 cm er det da snakk om en alkovemodell der to sover i alkoven.

Helt bak i bobilen er det køyesenger som kan benyttes som enkle senger eller trekkes ut til dobbeltsenger slik at det blir to dobbelt senger over hverandre.

I utgangspunktet er modellen satt opp med et enkelt barnerom ved køyesengene. Her er det to sitteplasser med et bord mellom. Dersom fire skal sove i køyesengene legges seteryggene ned og sengene trekkes ut over setene. Barnerommet kan gi to av barna en litt avskjermet oppholdsplass.

Barnerommet. Om køyene skal bli dobbeltsenger, trekkes de ut over bordet. Foto: Produsenten.

Badet er et kombinasjonbad med en vask som svinges inn over toalettet når dusjen skal benyttes. Det er store klesskap foran barnerommet, men med seks personer i bilen blir det likevel nødvendig å pakke fornuftig – selv om det er god lagringsplass i dobbelgulvet med 37 cm høyde.

Salongen har to motstående sofaer på tverrs. Sofaen i kjøreretningen er i standardutgave utstyrt med sikkerhetsseler for to og Iso-fix. Det kan også monteres sikkerhetsseler på de to bakovervendte setene om bobilen skal registreres opp for seks personer.

Lyst og moderne interiør. Foto: Produsenten.

Modellen er bygget på Fiat Ducato med Fiats CCS dypramme og en motor på 120 hk, men kan økes inntil 180 hk. I standardutgave er kjøreklar vekt oppgitt til 2968 kg med fører, vann, diesel og en gassflaske.

Totalvekten i standardutgaven er 3500 kg, men den kan økes i flere trinn. Med plass til så mange personer er nødvendig å nøye vurdere vekten på de som skal bruke bobilen og det utstyret de skal ha med seg. Med seks personer kommer man neppe unna å oppgradere vekten når bilen konfigureres. Et alternativ kan være å pakke fornuftig i en tilhenger.

Activa One 690VB. Foto: Produsenten.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Familiebobil med eget barnerom

  1. Denne artikkelen mangler et eksteriørbilde. Jeg synes det hører med ved enhver presentasjon av et kjøretøy.

    • Leserne har mange ulike ønsker. Når vi velger ut bilder til artiklene synes vi ekstriørbildene vanligvis er de minst interessante. Bobilene ser jo stort sett ganske like ut innen de ulike kategoriene. Men vi har nå lagt inn et bilde til deg i artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *