Et nytt kapittel for Frankia

Frankias nye halvintegrerte bobil betegnes som intet mindre en starten på et nytt kapittel for bobilprodusenten. som er mest kjent for sine tyngre premium bobiler.

Frankia avduket sin nye satsning på messa Caravan salon i Düsseldorf. Foto: Knut Randem.

Den nye halvintegrerte bobilen fra Frankia får navnet NOW. Det er nå det åpenbart skal skje. En fornyelse og et mer moderne preg, men også en tilpasning til markedets krav.

Frankia NOW er bygget på et understell av Fiat Ducato og får en totalvekt på 3 500 kg. I basis-utgave er egenvekten oppgitt til 2 950 kg. I euro er den priset til 83 900 i Tyskland.

Skapet til høyre kan deles og bli til to puffer. Foto: Knut Randem.

Med senkeseng er Frankia NOW beregnet for fire personer, men i basisutgaven leveres den uten senkeseng og har da soveplasser til to.

Salongen har sofa og med de to svingbare stolene foran blir det fire spiseplasser. Der det ofte er et femte sete foran bodelsdøra har Frankia valgt å sette et skap med skuffer. Men det er ikke et hvilket som helst skap. Det kan deles på midten slik at de kan benyttes som to puffer om du skulle få et par uventede gjester.

Et enkelt rett kjøkken. Indirekte belysning. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet er plassert like bak bodelsdøra og badet vis a vis. I veggen mot soverommet er det et eget rom med utbrettbar hylle for kaffemaskin.

Friske farger løfter inntrykket av de grå flatene. Foto: Knut Randem.

Bak har soverommet to enkeltsenger med lagringsplass under. Her er det også romslige overskap i en moderne stil. Fargevalget i Frankia NOW er holdt i ungdommelige og moderne farger både ute og inne.

Et utsnitt av badet i Franika NOW. Foto: Knut Randem.

Frankias fornyelsen vises også i enkelte andre modeller. Blant annet har de tyngre Platin-modellene fått ny utvendig dekor med svært redusert bruk av folie og de store mørke feltene er borte.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *