Et nettverk med over 250 bobilplasser

Europas største kjede av bobilplasser sørger for et grunnleggende godt tilbud for bobilister hele året. Antallet plasser økes i et jevnt tempo.

Camping-car Park en et nettverk eller kjede av bobilplasser med et standardisert tilbud. De ser forskjellige ut, men er i prinsippet like. Foto: Knut Randem.

De senere årene har den franske kjeden Camping-Car Park utvidet antallet bobilplasser i et forholdsvis høyt tempo. Derfor kan de nå tilby mer enn 250 bobilplasser i hele Frankrike, og har tatt sitt første skritt inn i Spania der Catalonia huser deres første bobilplass i landet.

Camping-Car Park eier ikke nødvendigvis plassene selv, men har uavhengige drivere. De følger et konsept der tilbudet er så likt som mulig over hele landet. Prisen holdes i gjennomsnitt nede på 10-12 EUR/natt.

Bobilplassene har strøm, vann, tømming for både kassett og faste tanker og som regel har de også wi-fi som fungerer overraskende bra. Så langt vi har sett finnes ikke servicebygg på noen av plassene. Her er tilbudet holdt på det nivået alle bobiler bør kunne klare seg med.

Denne bobilplassen ved stranda i Montalivet utenfor Bordeaux ble for få år siden tatt inn i kjeden. Foto: Knut Randem.

Konseptet bygger på selvbetjening. Plassene er sikret med bom ved inn- og utkjøring. Som kunde får du et kort som identifiserer deg. Det er knyttet til en konto som du betaler inn et valgfritt beløp på.

Før du reiser fra en bobilplass må det være nok penger på kortet til at du kan betale for den tiden du har oppholdt deg på plassen. Er det penger igjen på kortet når ferien er over, kan du bruke dem neste år når du kommer tilbake.

Denne ganske nye bobilplassen i Caen er en av de fineste vi har sett i kjeden. Foto: Knut Randem

Kortet og medlemsskapet kan kjøpes på nett, men de sender ikke kort til Norge, så det nytter ikke å forberede seg og registrere medlemskapet på forhånd. Undertegnede opplevde tvert om at det å registrere seg på forhånd bare skapte rusk i prosessen da kortet skulle tas ut ved besøk på den første bobilplassen. Kortet har en engangskostnad på 5 EUR.

Det enkleste er altså å vente og heller bruke litt ekstra tid i automaten ved innsjekking på den først bobilplassen. Da registrerer du medlemskap og får utlevert medlemskortet du bruker ved inn- og utsjekking. Du må legge inne et kredittkort som belastes det beløpet du velger å sette inn på medlemskontoen.

De tilknyttede bobilplassene kan du finne enten på hjemmesiden www.campingcarpark.com eller i app-en du gratis laster ned der du vanligvis finner dine app-er. Du kan velge mellom flere språk på hjemmesiden og i app.

Fullt? Da kan du jo velge å vente til noen kjører ut. Dette er fra plassen i Montalivet. Foto: Knut Randem.

Grunnprinsippet er at plassene fylles ettersom bobilene ankommer plassen. Men om du betaler en årsavgift på 29 EUR kan du reservere plass. Du får ikke en bestemt plass, men en plass holdes ledig til deg.

Det vanlige medlemskapet fungerer slik at oppholdet avsluttes når du kjører ut av plassen. Enkelte plasser har tømmeanlegget utenfor bommen så da kan det være lurt å tømme før du kjører inn. De som har betalt ekstra for reservasjonsmuligheten kan kjøre ut og inn flere ganger, men får kanskje ikke den samme plassen ved retur.

Konseptet fungerer stort sett greit og selv om plassene kan ligge nær bysentra er det bare de mest populære plassene som blir tidlig fulle.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Etablerer 150 bobilplasser i 2023

Del dette med andre:

  2 comments for “Et nettverk med over 250 bobilplasser

  1. Var innom 3-4 av disse plassene nå i vår på vår tur gjennom Frankrike. Enkelt og greit konsept.
    Kan anbefales.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *