Et fylke trekker flest utenlandske besøkende til campingplassene

Antall overnattinger på campingplassene gikk opp i august, men det kan de takke utlendingene for. Utenlandske besøkende økte med hele 93 prosent.

I år har utlendingene kommet tilbake til norske campingplasser, mens nordmenn i større grad har valgt andre reisemål. Tabell: Statistisk sentralbyrå.

Antall utenlandske overnattinger var i august tilbake på nivået fra før pandemien. Da var det nesten 1,7 millioner overnattinger på norske campingplasser. Det er en økning på 2,8 prosent fra august i fjor.

Det var 337 000 flere utenlandske overnattinger på campingplassene, mens de norske ble redusert med 292 000 overnattinger – en nedgang på 23,5 prosent. Nordmenn er fortsatt den største kundegruppen for campingplassene med 57,7 prosent av overnattingene i august. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I august i fjor var utlendingene fortsatt preget av forsiktighet og usikkerhet om pandemiens utvikling. I år kom de tilbake som før pandemien.

Vestland fylke trakk flest utenlandske besøkende til campingplassene i august. Tabell: Statistisk sentralbyrå.

– Mange plasser meldte om økning i gjester fra spesielt Tyskland og Nederland. Hver fjerde utenlandske overnatting på campingplasser var i Vestland fylke, forteller Kristin Aasestad i SSB.

Tallene hittil i år viser at nordmenn dominerer campingplassene i juli, mens det ellers i året er mindre forskjell på antallet norske og utenlandske besøkende.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *