Er madrassen et hinder for å selge en brukt bobil?

De fleste forhandlerne har etter det vi forstår langt flere brukte bobiler på lager enn det de kunne tenke seg. Kan det være at brukte madrasser er en hemsko for raskere omsetning av brukte bobiler? Bobilverden diskuterte denne tesen med en leser mens vi besøkte en bobilforhandler. Da fikk vi en brosjyre i hånda…

Produktansvarlig Ramona Schultz og daglig leder Tryls Malm i Brisk Collection med madrasser som skal sendes ut. Foto: Brisk Collection.

Produktansvarlig Ramona Schultz og daglig leder Tryls Malm i Brisk Collection med madrasser som skal sendes ut. Foto: Brisk Collection.

I år har Brisk Collection kommet på markedet med sitt tilbud til de med behov for spesialmål på madrassene.
– De aller fleste synes det hadde vært greit å slippe å ligge på en madrass som andre har ligget på når de har kjøpt en brukt bobil, campingvogn eller båt, sier daglig leder Truls Malm i Brisk Collection.
Bedriften holder til i Tønsberg og har utviklet den skreddertilpassede madrassen Brisk SovGodt. En madrass som er tilpasset et tøft miljø, og som skreddersys uansett fasong og mål. I tillegg lager de overmadrasser.
– Vi har satt sammen tre forskjellige skumplastprodukter med like egenskaper som i sum utgjør gir unike egenskaper, som minimerer plager med fukt, midd, mugg og jordslag, forklarer Malm.
– De tre skumplastlagene har alle en åpen cellestruktur som harmonerer med hverandre, hvor det nederste laget har en antibakteriell egenskap i tillegg til en total vannavisende effekt. I sum gjør det våre madrasser mer robuste i klimaer med store temperaturskifter og passer utmerket i bobiler. Stofftrekket til madrassene er flammehemmende, og har et perforert underlag som slipper frisk luft inn i madrassene samtidig som fukten slipper ut.

Brisk Collection tar fra 2800 til 3300 kroner per kvadratmeter madrass. Prisen er avhengig av tykkelsen på madrassen. Overmadrassene med en tykkelse på 6 cm får du for cirka 1500 kroner per kvadratmeter. Forhandlerne tar mål og får madrassene ferdige fra Brisk Collection.
Brisk Collection holder på å bygge opp sitt forhandlernett, men forteller at Askjems Camping-Center allerede har bestemt seg for å selge alle bruktbiler med ny madrass.
– For oss er dette et rent salgsargument, sier daglig leder Odd Askjem i Askjems.
– Da rydder vi unna argumentet om at noen har brukt madrassene. De kjøper brukt bil, men får nye madrasser, sier Askjem.

Satser på fabrikkutsalg
Ålesund-bedriften Porolon har lenge laget spesialsydde madrasser og overmadrasser.
Salgssjef Frank Horgen forteller at de nå selger fra fabrikkutsalg i Ålesund og Trondheim, men skal utvide til flere byer. I tillegg selger de på messer. Forhandlernettet er avviklet for å holde prisene nede, men deres produkter kan likevel kjøpes hos andre.

Porolon leverer blant annet slike madrasser. Foto: Porolon.

Porolon leverer blant annet slike madrasser. Foto: Porolon.

– Det er først og fremst overmadrasser folk vil ha. Bobiler leveres ofte med harde madrasser. En 8 cm tykk overmadrass gir en myk, men spenstig madrass. Den er bygd opp med Hyperflex, som er vårt egenutviklede skum. Det er trykkutjevnende og er bygd opp slik at det puster og drenerer. Du blir ikke klam på en slik madrass, sier Horgen og hevder at dette er verdens beste overmadrass.
– Trekket er avtagbart og kan vaskes på 60 grader slik at midd drepes.
En formskjært overmadrass fra Porolon koster om lag 3000 kroner i størrelsen 150 x 200 cm. Porolon produserer også vanlige madrasser, men her er det så mange muligheter for oppbygging av madrassene at kunden må få pris i hvert enkelt tilfelle etter hvilke ønsker og krav du har. Porolon leverer også ny innmat til puter i sittegrupper.
– I sesongen kan vi levere på to uker, lover Horgen.

Raskt og lokalt
Bobilist Kent Håvard Karijord i Leknes er svært begeistret for tilbudet. Han reiste til Harstad-bedriften Stene, som kjøper skum av Porolon og produserer sine egne madrasser.
– Kjempegod service, skryter han.
– Jeg bestilte overmadrass med spesialmål og etter en time var madrassen ferdig med trekk, og det til en rimelig pris.

Bobilverden har ikke kartlagt hvilke leverandører av spesialmadrasser som finnes.

Del dette med andre:

  6 comments for “Er madrassen et hinder for å selge en brukt bobil?

  • Vi har gitt et par priseksempler i artikkelen. Der er det også lenker til de to omtalte bedriftenes hjemmesider hvor du finner mer informasjon.

 1. VI BYTTER NÅ BOBIL
  HAR ALLDRI LIGGET RETT
  PÅ MADERASSEN
  I BOBILEN VI BYTTER INN
  Å KOMMER NOKK TIL Å TA OPP
  MADERASS PROBLEMET MED
  VÅR FORHANDLER NEI ANDRES
  MADERASS ER LITE KOSLIG

 2. Det var hårreisende priser i artikkelen. De fleste biler har standardmål på flere av madrassene. Jysk, IKEA, m.fl. har billigere madrasser. Fra 450 kroner og oppover.
  Jeg har fått laget spesial overmadrass til en bil. Det kostet 2100 kroner. Firmaet holder til i Gan (Fetsund). Husker ikke navnet.
  Dessuten er det et (sikkert flere) firmaer i Sverige som reklamerer med formsydde madrasser (og tepper)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *