Er dette den elektriske bobilen for vinterbruk?

Det går mot elektrisk drift også for bobiler, men så langt har ingen greid å stake ut en kurs med troverdige produkter. Nissan har nå lansert et konsept og profilerer det for vinterbruk.

Nissan e-NV200 Winter Camper er foreløpig en konseptmodell. Foto: Nissan.

Onsdag denne uka presenterte Nissan et bobilkonsept utviklet på den helelektriske e-NV200. De kaller den e-NV200 Winter Camper.

Nissan e-NV200 Winter Camper er basert på e-NV200 van og e-NV200 Evalia, og drar nytte av Nissans elektriske drivlinjeteknologi. Varebilens energibesparende B-modus og Eco-modus gir henholdsvis forbedret regenerativ bremsing og mer effektivt strømforbruk, skriver Nissan i en pressemelding.

Med en rekke skreddersydde funksjoner er den forberedt for å takle røft terreng med off-road dekk og økt bakkeklaring. Dermed skal gjørme og snø heller ikke være noe problem.

Nissan Camper Technology Luxury Kit – tilgjengelig i Europa for standard e-NV200 van og e-NV200 Evalia skal gi komfort og allsidighet. Solcellepaneler på taket kan lade opp den innebygde batteripakken.

Det hjelper nok å være ung og nyforelsket på så begrenset plass. Foto: Nissan.

Det integrerte kjøkkenet med kjøleskapet, sammenleggbare senger og isolert glass skal gjøre det mulig å bruke den i alle miljøer, hevder Nissan, men nevner ikke toalett med et ord.

Med norske øyne kan det kanskje se noe puslete ut for vinterbruk å basere seg på et hevetak, men til sommerbruk kan den sikkert fungere godt om du vil ha det litt intimt og kan nøye deg med en rekkevidde på 200 km.

Nissan e-NV200 Winter Camper er altså et konsept og ikke en modell det nødvendigvis blir satset på. Erfaringene fra dette konseptet blir trolig trukket med i videre utviklingsarbeid.

Du kan se Nissans egen video av e-NV200 Winter Camper her:

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *