Er det greit å sove i bobil i Oslo?

Kan en bobil benyttes til overnatting med de nye politivedtektene i Oslo? Foto: Knut Randem

Kan en bobil benyttes til overnatting med de nye politivedtektene i Oslo? Foto: Knut Randem

Bystyret i Oslo kommune vedtok i går kveld å endre politivedtektene slik at det ikke lenger skal være lov å sove ute. Camping, telting eller lignende blir nevnt i den nye paragrafen i politivedtektene. Årsaken til endringen er mange tilreisende tiggere som sover ute, under broer, i telt eller i biler. Hva får det å si for deg i bobil?

Bystyret i Oslo har vedtatt følgende endring av politivedtektene:
”I offentlige parker, grøntarealer, friområder, på veier eller plasser i tettbygde strøk er overnatting, camping, telting eller lignende forbudt, uten særskilt tillatelse fra kommunal myndighet”.

Vi har lært at loven er lik for alle. Så derfor blir vi nysgjerrige på vegne av bobilistene. Hvilke konsekvenser vil et slikt vedtak ha for dem? Kan de fortsatt overnatte i bobilen om de ellers står lovlig parkert, eller må de inn på regulerte plasser? Hva menes med «eller lignende»?
Bobilverden stiller spørsmålet til Kristian Ski i Oslo politikammers kommunikasjonsenhet.

– Oslo politikammer vil ikke uttale seg om detaljer ved forslaget slik det er vedtatt. Vedtaket til endring av politivedtektene må først godkjennes av Politidirektoratet, svarer han.

Forslaget til nye politivedtekter i Oslo går via Fylkesmannen til Politidirektoratet. Politidirektoratet opplyser at de vil bruke noen uker på å behandle saken, men at det vil skjer før sommerferien. Så i mellomtiden fungerer alt som før.

Bobilverden følger saken.

Del dette med andre:

  1 comment for “Er det greit å sove i bobil i Oslo?

  1. Vi ligger på Frognerstranda aldri noe problem. Der passer bobil i parkeringsruta og prisen er 30 kr for hele natta hvis de ikke har lagt på !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *