Er campingplasser så dyre som du tror?

Campingplasser finnes i alle varianter og i høyst ulik standard. Mens prisen på bobilplasser går i været, ville vi sjekke ståa hos campingplassene. Resultatene er høyst ujevne.

Vår uhøytidelige undersøkelse tok utgangspunkt i organiserte campingplasser oppført på camping.no. Guiden fås også på papir.

Vi ser ofte utsagn i sosiale medier om at «jeg vil ikke betale for hoppeslott og annet jeg ikke har bruk for». Men er det så mange campingplasser som har slike fordyrende aktiviteter?

Vi tok en titt på camping.no og supplerte med enkelte andre uorganiserte campingplasser. Vi finner alt fra campingplasser med lav fast pris hele året, plasser med ulike priser for høy- og lavsesong og plasser med dynamiske priser. Vi valgte 25. mai som dagen vi ville sjekke.

Utgangspunktet for vår uformelle undersøkelse er en bobil inntil 9 meter med to personer, strøm og pris betalt ved bestilling der det var mulig. Vi har ikke regnet med foreningsrabatter som enkelte plasser gir.

Prisene vi oppgir er slik de framgår på hjemmesider eller ved bestilling i dag 7. mai. Det inkluderer eventuelle sesongkampanjer. Flere plasser har dynamisk prising slik at de kan endre seg om belegget blir høyere. Ut over lengden på bobilen har vi ikke vurdert størrelsen på plassen du får.

Vi valgte tilfeldig ut to campingplasser i hvert fylke. Campingplasser med defekt hjemmeside eller der du må be om pris på e-post ble utelatt. Også plasser med utdatert prisinformasjon på hjemmesiden ble utelatt. Der pris på strøm ikke er oppgitt, er denne inkludert i prisen.

Dette er plassene vi tilfeldig valgte ut:

Finnmark
BaseCamp Nordkapp, Skarsvåg: kr 395
Olderfjord Hotel Russenes Camping: Kr 300, strøm kr 45

Troms
Tromsø lodge & camping: kr 525
Olderelv camping, Skibotn: kr 350

Tromsø camping i sommerdrakt. Foto: Tromsø camping.

Nordland
Strømhaug camping, Straumen: kr 320, strøm kr 30
Topcamp Mosjøen: kr 350
Andenes Camping: kr 300, strøm kr 100

Trøndelag
Namsos camping: kr 300
Storsand gård camping, Trondheim: kr 470

Namsos camping er åpen hele året med selvbetjening om vinteren. Foto: Knut Randem.

Møre og Romsdal
Geiranger camping: kr 240, strøm kr 50
NAF Kviltorp camping, Molde: kr 450

Vestland
Gryta camping, kr 340, strøm kr 50
Flåm camping og vandrarheim: kr 480

Rogaland
Ogna Camping: kr 350
Sauda fjord camping: kr fra kr 280, strøm kr 80

Agder
Hamre familliecamping, Hamresanden: kr 425
Solstrand camp, Sør-Audnedal: kr 440

Vestfold og Telemark
First Camp Bø: kr 400
Rjukan Hytte- og Caravanpark: kr 200, strøm kr 125

Vestfold
Blokkebukta camping, Helgeroa: kr 420
Solplassen camping, Stavern: kr 500

Buskerud
Hemsedal Fjellcamp: kr 350, strøm kr 50
Drammen camping: kr 387

Innlandet
Bøflaten camping, Vang i Valdres: kr 340
Båtstø camping, Elgå: kr 360, strøm kr 40

Utsikt over Oslo fra Ekeberg camping. Plassen er sommeråpen. Foto: Knut Randem.

Oslo og Akershus
Vestby Hyttepark: kr 260, strøm kr 30
Topcamp Ekeberg, Oslo: kr 350

Østfold
Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad: kr 400, strøm kr 50
Larkollen camping: kr 405

Med priser fra 2-300 kroner til dyreste plass med 525 kroner sier det seg selv at det er mange grunner til at prisene varierer. I noen tilfeller er prisene på bobilplassene til og med høyere enn på campingplassene.

Er du blant dem som vil ha et minimalt tilbud og lav pris? Ikke vær sikker på at det er bobilplassene som er billigst. I skoleferien har de fleste plassene høyere priser enn oppgitt her, men ikke alltid så veldig mye dyrere.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  6 comments for “Er campingplasser så dyre som du tror?

  1. Bobil er den nye vekstnæringen, med betalingsvillige brukere er det vel naturlig at noen vil satse på parkeringsplasser, med så høy avkastning som mulig med tilpassede priser til høysesong. First Camp er vel ett firma som har sett potensialet og kjøpt seg inn i bransjen. Jeg vil ikke bruke disse plassene, men har ikke noe med hva andre velger. På samme grunnlag unngår jeg også private parkeringsselskaper. Sverige er et godt alternativ til å parkere på stellplatser.En kommentar som har gått igjen er ; « har du råd til bobil, da har du også råd til å parkere akkurat der». Håper at slike kommentarer hører fortiden til .

  2. Arne Grimsøen, flott svar , SÅ fullstendig enig , vi trives best på fri camp og lar i hovedsak de “flotte” plassene være ledige til de som ønsker å stå slik . Og ikke minst betale slik. Men innimellom må vi og ty til disse når det er by besøk som står på plan , og det er neigu ikke alltid pris gjenspeiler kvaliteten eller den totale mangel av det .

  3. Vi har alltid brukt campingplasser. Men etter fjor års sesongen, med de høye prisene for å parkere Bobil for ei natt. Blir det Fricamping på oss eller en stellplass til under kr300.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *