Er bobilferie mer klimavennlig enn andre ferieformer?

Bobil på tur. Hvor klimavennlig er det? I dag får vi svaret. Foto: Knut Randem.

I dag presenteres klimarapporten for bobilferie. Den er utført av et uavhengig forskningsinstitutt og konkluderer etter det Bobilverden.no erfarer med at bobilferie er mer klimavennlig enn en del sammenlignbare ferieformer.

Det er Norges CaravanBransjeforbund (NCB) som har bestilt rapporten, som er utarbeidet av Østlandsforskning. Østlandsforskning har laget et klimaregnskap der bobilen sammenlignes med andre transport-, fritids- og ferieformer. Bobilverden.no omtalte undersøkelsen da arbeidet med den ble startet i vinter.

Denne klimarapporten presenteres senere i dag.

Målet med undersøkelsen har vært å finne ut hvor store klimagassutslipp aktivitetene i en bobil medfører sammenlignet med andre former for ferie- og fritidsutfoldelser. I undersøkelsen er det sett på utslipp knyttet til å tilbringe én uke med følgende ferieformer: hjemmeferie, bobilferie, chartertur til Syden, storbyferie, tur til hytte ved sjøen, tur langs norskekysten med båt, fottur på fjellet, campingferie med bil og telt, campingferie med campingvogn og cruiseferie.

Det er tatt utgangspunkt i at en ferie består av transport, overnatting, mat, og aktiviteter. For bobil er det sett på utslipp per personkilometer sammenlignet med andre transportmidler, utslipp per overnattingsdøgn sammenlignet med andre overnattingsalternativer, utslipp per bobiltur sammenlignet med andre feriereiser, og utslipp for hele bobilbestanden sammenlignet med om alle disse skulle dra på alternative ferier.

Rapporten ble presentert for medlemmene av NCB under Caravanmessen. Den presenteres for pressen senere i dag og Bobilverden.no kommer tilbake med flere detaljer når vi har fått tilgang til rapporten.

Oppdatert: Les mer om rapporten her

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvor mye forurenser en bobil?
Les også: Satser offensivt på klimaregnskap og kompetanse

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *