Er bobil lik hytte?

I sine smittevernråd åpner regjeringen for besøk på hytte og hotell selv om den fraråder fritidsreiser. Men kan ikke bobil sammenlignes med en hytte? Bobilverden.no spurte og fikk svar.

Tryggere enn dette blir det neppe. Foto: Knut Randem.

Bobilfolket har i nesten et år stilt spørsmål om det er noen forskjell på hytte og bobil i smittevernsammenheng. Mens det kokte som mest våren 2020 fikk ikke Bobilverden.no noe svar å bli klok på fra Helse- og omsorgsdepartementet. Nå er situasjonen en annen.

I forbindelse med pressekonferansen i går der regjeringen la fram sine råd for påsken, rettet Bobilverden.no på nytt et spørsmål til departementet: Er departementet enig i at bobil kan benyttes innenlands på lik linje med hytter dersom de samme smittevernhensynene tas?

Politisk ledelse svarer ja
I et svar til Bobilverden.no fredag kveld svarer statssekretær Saliba Andreas Korkun et klart ja – så lenge de forholder seg til samme anbefalinger som for hytter.

– Anbefalingen er at alle bør begrense reisevirksomhet og unngå unødvendige reiser innenlands. Man kan likevel reise på hytta dersom man er særlig påpasselig med smittevern underveis og på feriestedet. De generelle nasjonale anbefalingene gjelder også i påsken, og personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør som hovedregel følge anbefalingene som gjelder i hjemkommunen sin.

– Vi anbefaler ikke å reise fra campingplass til campingplass, siden dette gir betydelig økt risiko for smittespredning. På samme måte anbefaler vi heller ikke å gå fra hytte til hytte, svarer statssekretæren.

Regjeringens råd er for øvrig å handle med deg mest mulig hjemmefra før du reiser og passer på å holde god avstand til andre når du kommer fram.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hold deg i Norge i påsken, men vær forsiktig, ber regjeringen

Del dette med andre:

  4 comments for “Er bobil lik hytte?

  1. Vi har tenkt oss i bobil i påsken, men det betyr ikke at vi skal menge oss med andre. Det faktisk an å kose seg veldig fint alikevel , vi er da to som vi er vanligvis + en firbent venn .Barn og barnebarn kan vi treffe når det letter litt med tiltakene, eller vi kan snakkes på facetalk. Vi må ikke gjøre ting bare for å gjøre noe. God påske til både liten og stor .😀

    • Vi gjør følgende reiser til en camping i nærområdet, som har åpen for tyve bobiler
      Passer på smittevernet hele tiden.. Da føler vi oss trygge for å ikke bli smittebærere.
      Kommer oss ut i naturen, holder god avstand fra andre turgåere og campingfolk.

  2. Nå har vi gledet oss såååå lenge til å få ut bilen😃 da blir det tur uten besøk og mest mulig fricamping. Det skal bli så godt å komme “bort” litt😄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *