Enorm vekst i bobilsalget

Synes du det blir mange bobiler i Norge? Det er ingenting mot Tyskland. Der har bransjen lagt bak seg det beste halvåret noensinne. Til tross for leveringsproblemer.

Produksjon av bobiler går for fullt, men noen sliter med komponentmangel.

48 500 nyregistrerte bobiler i Tyskland i første halvår er en økning på 22 prosent fra et 2020 som slett ikke hadde dårlige resultater. Bare i juni ble det registrert nesten 9400 nye bobiler.

Salget i første halvår utgjør mer enn 26 ganger så mange som i Norge. Selv med 83 millioner innbyggere i Tyskland er det mye.

– Bransjen opplever hovedsakelig en tilstrømning av nykommere, som er interessert i en ferie med en bobil eller campingvogn for første gang, sier Daniel Onggowinarso, administrerende direktør i bransjeforeningen CIVD:

– Campingferie er en av de tryggeste formene for ferier i disse tider, ettersom du reiser individuelt og bare med folk fra din egen husholdning.

Onggowinarso påpeker at pandemien fortsatt har en sterk innvirkning på tilgangen av komponenter og råvarer. Mange kjøretøy forsinkes fordi en enkelte komponenter mangler.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Enorm vekst i bobilsalget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *