Enklere vektendring for bobiler

Skal vekta opp eller ned? Det blir enklere fra 1. januar 2016. Foto: Knut Randem.

Skal vekta opp eller ned? Det blir enklere fra 1. januar 2016. Foto: Knut Randem.

Nå blir det enklere med vektendring på bobiler opp og ned rundt grensen på 3500 kg. Det har til nå vært særdeles vrient å endre vekt på bobiler uten at det gjøres endringer i bilens spesifikasjoner.

Fra 1. januar 2016 blir det lov å endre tillatt totalvekt fra over 3500 kg til under 3500 kg, uten at det er nødvendig å gjøre en teknisk endring på kjøretøyet. Forslaget er begrenset til kjøretøy i gruppe M og N, med største totalvekt under 7500 kg.

Regelen er spesielt designet for amerikanske personbiler, men regelen gjelder også for bobiler generelt.

Regelendringen gjelder i første omgang for kjøretøy registrert før 15. september 2012, men samferdselsministeren lover å be Vegdirektoratet om å se nærmere på tilsvarende endringer også for kjøretøy registrert etter 2012.

Les også: Enklere ned i vekt
Les også: Enklere å endre vekt
Les også: Opp og ned i vekt…
Les også: Enklere vektendring for alle (2019)

Del dette med andre:

  14 comments for “Enklere vektendring for bobiler

 1. Heia Norge.
  Hvorfor gjøre ting enkelt når ting kan gjøre vanskelig?
  Takk til vår samferdsels minister.
  Vurderer seriøst å endre min stemme ved neste valg ?

 2. Hvordan blir det med Di som bare har b serfikat. Kan dem kjøre en bil som er på 4250 kg uten å måtte forandre på det b serfikat.

  • Det spørsmåle er ikke berørt av denne endringen. En eventuell endring av førerkortgrensene er nok et langt lerret å bleike og involverer felles europeiske regler.

 3. Hei! Hva med EU-kontroll for voksne bobiler,blir det noe endringer for dei? Er forbanna på dette tullet med årlig kontroll på desse. Det samme med bompenger. Kom i skade for å kjøre over Hardangerbrua i fjor. Fikk jammen svi for det! Håpar det også kan løses på en fornuftig måte! Takk for det som er gjort!

  • Vi følger nøye med på disse sakene og bringer nytt straks vi vet noe. Vi har i over en uke prøvd å få svar på spørsmålene om EU-kontroll og bompenger. Begge skal etter tidligere løfter endres om ikke alt for lenge.

 4. Ville gjerne vite om det er mulig å endre vekt opp, fra 5000 til 5500 kg
  Niesmann Bischoff, Arto 880, 2014 modell
  Uten at det koster mye

 5. Noen hevder hardnakket at noe blir veid to ganger når du veier akslingene separat, og at du i praksis har et par 100 kilo å gå på i forhold til summen av det vekta viser. Kan dette stemme når du veier på flatt/ horisontalt underlag uten vektorer utenfor loddlinjen?

 6. Hei har en bobil cabby maxi 1997 mod har prøvd overalt å få tak i coc dok for å se om jeg kan gå litt opp i vekt for å ha lov til å ta med meg selv på tur . Noen som vet hva jeg kan gjøre der

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *