Enklere vektendring for alle

Fra 1. januar 2016 ble det enklere å endre vekte opp og ned rundt 3500 kg for biler i kjøretøygruppe M og N registrert før 15. september 2012. Nå blir den samme endringen mulig for nyere biler.

Nå kan også nyere biler endre vekta opp eller ned. Foto: Knut Randem.

Fra 14. januar 2019 gjelder den samme regelen for biler registrert etter 15. september 2012. Ordningen blir samtidig utvidet til å gjelde alle tilhengere under 7500 kg.

Slik ble forslaget beskrevet i den første endringen:
” I dag er det sånn at mange fabrikanter ikke har noen metoder for hvordan kjøretøyet kan bygges om til en annen største tekniske vekt. Flere av fabrikantene oppgir at de ikke kan gi noen forslag til metoder om tekniske endringer fordi kjøretøyene er identiske i mange vektutførelser og at de ikke kan angi fiktive endringer til offentlig myndighet. De kan derimot garantere for endret totalvekt uten at det gjøres fysiske endringer på kjøretøyet.”

Begrunnelsen har ikke endret seg og samferdselsminister Jon Georg Dale opplyser at den samme endringen nå gjelder for de nyere bilene.

Da Bobilverden.no skrev om saken i 2015 lovte daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen å se på en endring også for nyere biler. Det er den endringen som nå er gjennomført.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Enklere ned i vekt
Les også: Enklere å endre vekt
Les også: Enklere vektendring for nyere bobiler

Del dette med andre:

  10 comments for “Enklere vektendring for alle

  • Det vil gjelde i alle sammenhenger – dersom det kan dokumenteres at bilen kan oppgraderes. Før var et av problemene at om du først hadde oppgradert vekta så fikk du neppe lov til å nedgradere igjen. Derfor er dette spesielt interessant opp og ned rundt 3500 kg f.eks. ved eierbytte.

 1. Hei Eg har ein Rapido på Mercdes schassi til att vekt på3880 .De eg lurer på er om eg kan oppgradere den til 4200 eller til 4300 .Dette er ein 2006 model Eg håper på eit positivt svar mvh Arve Beinset

 2. Hei. Har vurdert å oppgradere min bobil fra 3500kg til 4000kg. Vognkortet sier at summen for og bakaksel ikke kan overstige 4250 kg.
  Er det riktig at jeg kan oppgradere til Max 4250 og hvordan går en fram med en slik prosess? Hvor lang tid tar det? Hva er prisen? Håper noen kan svare meg på dette. Vanskelig å finne nøyaktig svar på nette…..

  Mvh
  Georg

  • Du kan ikke legge sammen de to vektene for å finne en ny totalvekt. Det enkleste er å ta kontakt med forhandler. De bør vite om og hvor mye din totalvekt eventuelt kan oppgraderes.

 3. Hvor kan jeg få tak i dette coc dokumentet får beskjed om å ta kontakt med fiat forhandler men dem sender meg ett annet sted som igjen sender meg videre har prøvd i 2 år nå for å finne ut om jeg kan gå litt opp i vekt på min bobil fiat ducato 1997 mod … håper noen her kan gi meg ett svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *