Enklere eierskifte og omregistrering av bil

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk torsdag demonstrert den nye løsningen for eierskifte og omregistrering av kjøretøy hos Bertel O Steen på Ullevål. Her sammen med salgskoordinator Kristine Krog og Erik Aalling fra Statens vegvesen. Foto: Samferdselsdepartementet/Tornøe.

Bytter du inn bilen din hos forhandler er det ikke lenger nødvendig å levere inn vognkortets del 2.

– Nå har vi lansert ny versjon av løsningen som forhandlere bruker for å gjennomføre eierskifter og omregistrering av kjøretøy, sier prosjektleder Erik Johannessen i Statens vegvesen.
Løsningen vil bli brukt av rundt 3 000 forhandlere og rundt 7 000 brukere.

Autosys er et av de større IKT-prosjektene i statlig regi. Førerkortdelen av systemet er allerede tatt i bruk, og nå lanseres den delen av løsningen som bilforhandlere bruker for eierskifte og omregistrering av kjøretøy.

40 år gammelt system blir nytt
– Det er en milepæl i arbeidet med utvikling av nytt register når man nå tar i bruk den delen av løsningen som bilforhandlerne bruker for eierskifte og omregistrering av kjøretøy. Å oppgradere et 40 år gammelt system var på tide, og med dette nye systemet sparer både samfunnet, bilforhandlere og ikke minst forbrukere både tid og ressurser, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Del 2 av vognkortet
En viktig endring er at det ikke lenger er nødvendig å finne frem del 2 av vognkortet, hvis du bytter inn bilen din inn hos en forhandler.

– Nå skjer hele prosessen hos forhandler elektronisk. Vi ønsker at flest mulig brukere blir digitale for å dra nytte av alle fordelene, sier Erik Johannessen.

Det er totalt 250 millioner transaksjoner i systemet årlig, som også brukes av skatteetaten, politiet, tolletaten forsikringsbransjen med flere. Omsetningen utgjør over 300 milliarder kroner i året.

Den nye løsningen har vært i bruk et par uker, og alt ser ut til å fungere som forutsatt, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Autosysprosjektet er et stort og komplekst IT-prosjekt. Jeg er tilfreds med at vi er i rute både på tid omfang og kostnad, avslutter Johannessen.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemeldinger

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *