Enkel og velskmakende middag i bobilen

I bobilen kan du selvfølgelig lage middag nesten som hjemme, men har du en stekeovn kan du lage middagen så enkel som bare det. Her er fire oppskrifter – om du ikke vil komponere selv.

Så enkelt kan det gjøres med kylling. Foto: Matprat.

Miks og sett sammen de ingrediensene du har lyst på, stek dem i en stekeform, og ha middagen klar på et blunk. Alt i ett-middager som “Tray bake” er blitt en hverdagsfavoritt for mange. Med hele middagen i samme form, sparer du både tid, oppvask og plass på kjøkkenet, og kan gjøre andre ting mens maten nesten lager seg selv. Det er like genialt som det høres ut, forteller matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin i en pressemelding.

– Dette er jo matlagingsmetoder som går langt tilbake i tid, men som tydeligvis har truffet en nerve hos mange akkurat nå, sier Kåsin og avslører at litt av trikset for et godt resultat, er å dele opp alle ingrediensene i biter, slik at det ikke tar så lang tid, og at alt blir ferdig samtidig.

Matprats forslag til Tray bake – eller ovnsbakt med torsk. Foto: Matprat.

– Kutt opp grønnsaker du liker, legg til en proteinkilde som for eksempel egg, fisk, storfe, svin eller kylling. Hell på litt olje, og krydre med salt, pepper, andre krydderier eller friske urter. Og her kan du også få brukt opp gårsdagens rester som allerede er kokt eller stekt, disse tilsetter du ganske enkelt mot slutten av steketiden – så blir det en god resterett også.

Ulike råvarer har ulik steketid i ovnen, og skal ikke alltid varmebehandles like lenge, så et godt tips er å kutte grønnsaker i ulike størrelser alt etter hvor lang tid de trenger i ovnen.

Kjøtt og alle ingridiensene i én form. Foto: Matprat.

Passer for alle
Og selv om hele retten tilberedes på samme brett, kan du enkelt variere smaksbildet og tilpasse middagen til ulike preferanser i familien.

– Du kan for eksempel krydre kjøttet og grønnsakene hver for seg, og tilsette litt ekstra smak når det er ferdig. Fyller du på med båter av appelsin eller sitron, kan du skvise det over på tallerkenen til slutt. Friske urter, feta, oliven, granatepler, finhakket vårløk, nøtter eller frø egner seg også godt for å få «prikken over i’en» før servering.

Her er det nesten bare fantasien som setter grenser. For du kan også bruke denne metoden til å lage en skikkelig god dessert, foreslår Kåsin:

– Del opp et par bananer, ha dem over i en ildfast form og bak i ovnen. Topp med salte peanøtter, søte coctailbær og karamellsaus, det kommer garantert til å falle i smak hos både store og små.

En liten dessert med ovnstekt banan og is? Foto: Matprat.

Matprat byr på fire oppskrifter på sin hjemmeside: Tray bake med kylling, Tray bake med torsk, Fajitas tray bake og Tray bake med banan og is.

I bobilen må du helt sikker beregne litt ekstra steketid i ovnen, og det er lurt å snu forma når du er halvveis slik at du får jevn steking.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *