Endelig flertall for bobilplass, men velger de rett sted?

Diskusjonen har gått høyt og mange har engasjert seg i diskusjonene om lokalisering, men nå er det endelig flertall for å etablere en bobilplass i Moi.

På den gamle snuplassen mellom ungdomsskolen og elva vil det politiske flertallet i Lund kommune plassere bobilplassen i Moi. Foto: Skjermdump Google.

En lokal bobilist, Ansgar Birkeland, har holdt spørsmålet om bobilplass i Moi varmt gjennom en rekke leserinnlegg i lokalavisa. Han har argumentert for en bobilplass i Malånå båthavn.

Tidligere var det en periode bobilplass i Malånå båthavn, men den ble stengt etter klager og påvirkning fra naboer. Han har klandret politikerne for at de ikke har turt å ta en beslutning.

Senere har andre alternativer vært framme, men de har fått motbør av ulike grunner så forskjellige som flomvern og plassering for nær fortidsminner.

I 2019 la endatil rådmannen inn et forslag om å legge inn midler i investeringsbudsjettet for 2019 og anlegge en bobilplass på Lundestranda. Heller ikke den ble det noe av.

Flertallspartiene enige
Nå har det politiske flertallet i Lund kommune kommet til enighet om å anlegge en bobilplass øst for ungdomsskolen langs Moisånas bredder. Her har det tidligere vært snuplass for buss, men den er ikke lenger i bruk og skal enkelt kunne gjøres om til en bobilplass.

Det er Avisen Agder som denne uka kunne fortelle at flertallspartiene Krf, Høyre og Frp har blitt enige seg i mellom om å etablere en bobilplass på dette området. Når kommunebudsjettet skal vedtas før jul vil de legge inn midler i budsjettet slik at bobilplassen kan etableres før neste sommer.

Det er ordfører Gro Helleland (Krf), varaordfører René Munhe Eik (H) og Jan Morten Nyhus (Frp) som står fram i avisa med sine løfter.

Det sto noen bobiler her i sommer og de tre tar det som et argument for at dette er et sted bobilfolket kan tenke seg å overnatte når de besøker Moi.

Kommunedirektøren legger fram sitt budsjettforslag i neste uke. Her mener de tre politikerne det må være rom for å få på plass midler til en bobilplass. Det bør ikke koste så mye ettersom det kun mangler å føre fram vann og strøm samt oppmerking av plassene, uttrykker de tre. Plassen er plan og asfaltert.

– Nå har vi et flertall som er enige om dette, så jeg mener vi bare må kjøre på. Klarer vi det, så tar vi sikte på å få det på plass før sommeren 2024, sier ordfører Helleland til lokalavisa.

– Feil plassering
Ansgar Birkeland er ikke imponert over den politiske enigheten. Det er ikke noe annet alternativ enn Malånå båthavn, mener han.

– Der ligger alt til rette for å etablere en bobilplass. Vann, strøm, toaletter er på plass. Litt planering så blir det plass til 10 bobiler i første omgang. Og det er plass til ytterligere 10 plasser om den blir populær.

Birkeland mener plasseringen de tre partiene går inn for blir feil i forhold til skolen. Dessuten mener han det der ikke blir plass til mer enn noen få bobiler med riktig sikkerhetsavstand.

– Fem, seks bobiler ved skolen gir ingen vekst i sentrum. Vi trenger flere plasser til bobiler, mener Birkeland.

Han forteller at han har måttet tåle mye kritikk lokalt for sitt engasjement for en bobilplass i Malånå småbåthavn.
– Det tåler jeg, men politikerne svinger unna når de møter protester, mener han.

Birkeland mener kritikken mot det beste alternativet kommer fra folk som ikke aner hva en bobil er, hva slags folk som ferdes i bobil og hvordan de oppfører seg.

Men en ting lover han: Går de for Malånå skal jeg love å bruke mye tid på markedsføring av plassen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Endelig flertall for bobilplass, men velger de rett sted?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *