Endelig bobilplass i Kristiansand

Etter mange år uten sentrumsnære muligheter for å ta i mot gjester i bobil, åpner Kristiansand kommune endelig en etterlengtet bobilplass.

22. juni var det full aktivitet på Kongsgård. Siste lag med asfalt legges og friområdet i forgrunnen klargjøres for gjestene. Foto: Eivind Hellerslien.

1. juli 2021 blir en merkedag for bobilgjester til Kristiansand. Byen har omsider funnet et stort nok område som kan benyttes til et større antall bobiler. Bobilplassen på Kongsgård (Lund) får plass til 55 bobiler.

Rådgiver Eivind Hellerslien i Parkvesenet har vært prosjektleder for etableringen av plassen. Han begynte i Parkvesenet i 2018 og da ble etablering av bobilplass et av de definerte gjøremålene hans.

– Det har vært en omstendelig prosess. Sjønære, sentrumsnære tomter er mangelvare i en større by. De er også ettertraktet til mange formål. Vi har gått flere runder, men vi har etterhvert hatt en klar bestilling fra politikerne om å finne en løsning.

– Skal du ha plass til noen titalls bobiler, trenger du noen kvadratmeter. På Kongsgård asfalterer vi 5 mål og får plass til 55 bobiler og tømmestasjon.

Skal du på fotballkamp, kommer du ikke nærmere. Foto: Satelitt.

12 minutter på sykkel til domkirka
Kongsgård ligger øst for sentrum og like ved Sør arena, som er hjemmearena for Start. Bobilplassen ligger mellom sjøen og et industriområde.

– Vi har fått kritiske spørsmål om om dette er noe å tilby, sier Hellerslien, men legger til at han er fornøyd med plasseringen. Den er tett på kvaliteter bobilister setter pris på.
– Området er også i utvikling med etablering av flere boliger.

I følge Google skal det ta 37 minutter å gå eller 12 minutter å sykle fra bobilplassen til Domkirka midt i Kvadraturen. Strekningen er litt under 3 km. Det er også bussforbindelse til sentrum.

Tømmestasjonen skal være på plass til åpningen 1. juli. Foto: Eivind Hellerslien.

Friområder
I forbindelse med etableringen av bobilplassen ryddes et tilgrenset område for vegetasjon og etableres som et gresskledd område med krakker og grill og mulighet for å utfolde seg litt med ballspill og annen lek.

Hellerslien kan ellers fortelle om turveien langs Prestebekken, som leder både mot Bymarka og andre populære tur- og badeområder.

Forsinket strøm
– Det er lenge siden vi bestilte strømstolpene til plassen, men de er forsinket fra leverandøren som sliter med å love leveringsdato. Etter det jeg vet i dag (22. juni) skal stømstolpene være på plass til 12. juli og fellesferien, men det kan jeg vanskelig garantere, beklager Hellerslien.

Strømstolpene er forhåpentligvis på plass til 12. juli og fellesferien. Foto: Eivind Hellerslien.

Innen strømstolpene kan benyttes må også et trådløst nett være på plass. Dette kan benyttes gratis av gjestene.

På strømstolpene blir det mulighet for kjøp av strøm etter behov. Det forteller Arvid Rune Larsson, avdelingsleder i parkeringsenheten. De som vil kjøpe strøm laster ned app-en «Camp booking». I denne kjøpes den mengde strøm du ønsker å bruke.

Ved ankomst skal bobilene registrere seg på en automat og det er kommunens trafikkbetjenter som kontrollerer betalingen ved å scanne bilskiltene. Det blir også mulighet for timesopphold om du bare vil ta et kortere besøk i byen. Se Bobilplassen.no for fasiliteter, pris og kart.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Endelig bobilplass i Kristiansand

  1. Dette med å kjøpe strøm etter forventet forbruk virker unødvendig tungvint. Men det kan jo være en strømleverandør son ønsker å tjene litt ekstra på oss bobilbrukere.

    • Med betaling per kWt så vil de fleste brukere spare på energien, en unngår gjerne også støyende A/C går på full pupp når eierne er ute på utflukter.

  2. Kjøp av strøm er ganske vanlig når en kommer til Danmark og videre sørover i Europa, da spesielt på Stellplatze i Tyskland. Er en grei og rettferdig ordning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *