En slankere Frankia

Frankia Neo kommer i 2023 også i helintegrert utgave. Nyheten ble presentert i sin korteste variant under 7 meter tidligere i sommer.

Frankia Neo kommer nå også som helintegrert utgave – MI 7. Foto: Knut Randem.

I fjor kom Frankia med sin nye Neo MT 7, en halvintegrert og forholdsvis smal bobil. Bredden er bare 224 cm. I 2023-årgang kommer Neo også i en helintegrert utgave – Frankia Neo MI 7.

I kjent Frankia-stil er det solid takhøyde inne. En voksen person på nær 2 meter bør ikke subbe taket her.

Praktisk oppbevaring i gulvet av ski eller andre lange gjenstander. Foto: Knut Randem.

Det romslige dobbeltgulvet gir ekstra lagringsmuligheter. Der er det også et gjennomgående rom, som er godt egnet til ski eller andre lange gjenstander.

Neo MI 7 leveres i to varianter der senga enten er tverrstilt eller er langsgående enkeltsenger. De to modellen har en lengde på henholdsvis 688 og 702 cm. Selv om senkeseng foran kan leveres som tillegg så er nok dette en typisk bobil for to personer.

Neo MI 7 har et kompakt, men åpent og lyst interiør. Vil du ha enkeltsenger på langs blir bobilen 14 cm lengre. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet er plassert flatt langs høyre side mens badet er plassert på motstående side rett foran sengene. Det gjør det mulig å skyve både vask og toalett inn under senga når dusjen skal benyttes.

Den korteste varianten har L-sofa i salongen og med en mulighet for et ekstra sete på høyre side. Den lengre varianten har en ordinær to-seters sofa og ingen mulighet for ekstra sete.

To garasjedører, men den ene på bakveggen i kjent Frankia-stil. Foto: Knut Randem.

Neo er basert på Mercedes Sprinter og kan registreres med maksimal vekt på 3500 kg, men med en forventet egenvekt på nesten 3100 kg kan det være praktisk å benytte muligheten for å oppgradere vekta. Offisiell vekt forelå ikke ved pressevisningen tidligere i sommer.

Den halvintegrerte modellen skal være 100 kg lettere enn årets nyhet. Den korteste varianten med tverrstilt dobbeltseng bak er naturlig nok lettest. Skal du ha den 703 cm lange modellen med enkeltsenger blir nok vekta noe høyere.

Helintegrerte Frankia Neo MI 7 skiller seg i fronten noe fra sine større brødre. Foto: Knut Randem.

Neo er knapt i slekt med de større modellene fra Frankia. Eksteriørdesignet skiller seg derfor noe ut i fronten, men er godt tilpasset Mercedes teknologi for avanserte assistentsystemer.

Neo MI 7 er bygget på AL-KOs lave chassis og har dermed forhjulsdrift. Motoren leveres med 150 hk.

Neo MT 7 (t.v.) og Neo MI 7 er stort sett identiske modeller. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: En smal stjerne

Del dette med andre:

  2 comments for “En slankere Frankia

    • Når vi er så tidlig ute med nyheten at de tekniske dataene ikke er avklart, må vi nok vente enda lengre på prisen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *