En sentralt plassert hurtigstopp

På vei gjennom Sverige på vei til eller fra Europa eller bare på en rundtur i Sverige? Båstad camping har et glimrende tilbud til bobilister – enten du kommer sent for å kjøre videre neste dag eller vil bli noen dager. De har også skjønt noe viktig, som andre tilbud om korttidsopphold ikke tar hensyn til.

Gode plasser for bobiler på Båstad camping. Foto: Knut Randem.

Gode plasser for bobiler på Båstad camping. Foto: Knut Randem.

Det begynner å bli mange campingplasser i Norden som etablerer et tilbud for bobiler utenfor bommen. Tilbudet er som regel prisgunstig og gir tilgang til en del fasiliteter. Men det store forbeholdet er at du må komme etter klokka 20 om kvelden og reise før klokka 10 neste morgen eller til og med innen et enda strengere tidsvindu. Vi har sett plasser som krever parkering etter klokka 22. Dette passer selvfølgelig i noen situasjoner, men langt fra for alle.
Den viktigste forskjellen mellom disse tilbudene og tilbudet på Båstad camping er at de ikke har noe tidskrav for når du må komme eller reise – bortsett fra normal utsjekking innen klokka 13.

Spise middag, sove lenge
Når vi selv kjører langt, legger vi oss gjerne inn på en plass i tide til å lage middag og ha en avslappende kveld før vi etter en god natts søvn kan fortsette på neste dagsetappe. Da er klokka 20 for sent. Raske om morgenen er vi heller ikke. Klokka 10 blir ofte for tidlig. Da er et slikt tilbud fantastisk bra.

Båstad camping ligger landlig til i sykkelavstand fra strender. Ved ankomst til plassen kjører du gjennom en ytre bom, som ikke lukkes. Fram til resepsjonen og bommen inn mot campingplassen har de anlagt 14 bobilplasser på fast gressdekke. Dette er gode og brede plasser. Om lag halvparten av dem kan regne med en del kveldssol.

Prisen per natt er kr 180 i høysesong og kr 140 i lavsesong. Strøm kan du kjøpe for kr 20 per natt – 10 Amp. Inne på campingplassen koster plassene kr 330 i høysesong og kr 220 i lavsesong. Det er en vesentlig rabatt for bobiler og det eneste som skiller mellom plassene innenfor bommen og utenfor er størrelsen på plassene du kan benytte. Etter vår oppfatning er plassene store nok selv om du blir i flere dager. Du kan altså benytte alle fasilitetene på campingplassen. En grei tømmestasjon har de også. Det gjør plassen til en sterk konkurrent til rene bobilparkeringer.

Båstad campings tilbud til bobilister er populært, og i høysesongen må du faktisk regne med at det blir fullt utpå kvelden. Plassen er åpen fra begynnelsen av april til slutten av oktober. Skoleferien regnes som høysesong. GPS: N 56°26’16.1 – E 12°55’1.3

Vurdert av redaksjonen, juli 2014

Bobiler opp mot 10 meter får plass her. Bilen nærmest er 7,64 meter. Foto: Knut Randem.

Bobiler opp mot 10 meter får plass her. Bilen nærmest er 7,64 meter. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  2 comments for “En sentralt plassert hurtigstopp

  1. Jeg ville heller valgt Bua havn som ligger litt nord av Varberg. Har alt av fasiliteter og prisen 180,- inkludert fri wifi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *