En populær helårsperle

Spesielt for bobilister på Østlandet er Tannum kommune og kanskje spesielt Grebbestad et kjærkomment reisemål hele året. Selv i februar er du velkommen her.

Det er kort vei fra campingplassen til sentrum i Grebbestad. Foto: Knut Randem.

Joda, vinteren er lavsesong også i Grebbestad, men både Grebbestadfjorden camping og Spotshoppens bobilplass er åpen hele året. Og selv om tettstedet Grebbestad har bare 1400 innbyggere så er mye åpent hele året.

Sommertid er det et voldsomt folkeliv langs bryggene og i tettstedet. Og det er neppe tilfeldig at et utall serveringssteder ligger på bryggekanten langs gangveien fra Grebbestadfjorden camping og inn til sentrum. I godvær myldrer det av folk langs bryggene. Fra campingplassen tar det bare 10 minutter å gå inn til torget – om du greier å gå forbi alle uteserveringene.

Restaurantene langs bryggekanten er stengt om vinteren, men det finnes andre. Foto: Knut Randem.

I februar er Grebbestad litt i dvale, men slett ikke død. Mange bobiler tar turen til stedet og det er både dagligvarebutikker, fisk- og delikatessebutikk, systembolag og restauranter åpne. Flere restauranter og spesielt de langs bryggene holder stengt om vinteren, men når det lir mot påske åpner både den ene og den andre for gjester. Sommerbutikkene på brygga åpner også igjen når sola blir litt sterkere.

I en dårlig vinter på Østlandet er det enkelt å ta en helgetur sørover på den svenske vestkysten. Grebbestad ligger bare to timers kjøring fra Oslo, men klimaet gjør at vinteren er snøfattig og mer lik en tidlig vår litt lenger nord.

På Grebbestadfjorden camping er plassene reservert for bobiler populære i helgene hele året. Foto: Knut Randem.

Aktiviteter
Etter mange besøk i Grebbestad er det vår oppfatning at de fleste bobilistene nyter livet på campingplassen, langs bryggene og i sentrum. Men det finner også andre aktiviteter.
Du kan leie sykkel, kajakk og båter, og du kan leie deg inn på ei fiskeskøyte for å komme ut fra land for å dra større fisk.

Tanums kommune, som Grebbestad er en del av, har historiske helleristninger med status som verdensarv. Like nord for Grebbestad ligger Greby gravfelt, som skal være det største av sitt slag i Bohuslän med 200 gravminner fra jernalderen.

Grebbestadfjorden camping er åpen hele året med automatinnsjekking. Foto: Knut Randem.

Overnatting
Det er flere steder å overnatte med bobil i Grebbestad. Grebbestadfjorden camping er allerede nevnt. Her har de et antall asfalterte plasser reservert for bobiler i tillegg til ordinære plasser på grus eller gress. Mange, som bor nær grensen, har bobilene sine stående her i vinteropplag og bruker dem som fastliggere gjennom vinteren.

Litt lenger fra sentrum ligger Sportshopens store butikk. Den er i seg selv et utfluktsmål for mange hele året. Butikken har en helårsåpen bobilplass med 67 plasser. Her er strøm og tømming eneste fasiliteter. I februar var den helt tom. Kanskje fordi campingplassen har vinterpris på overnattingen?

Sportshopens natur-bobilplass er åpen juli til september. Foto: Knut Randem.

Sommerstid har Sportshopen også en bobilplass like over veien for campingplassen. Den er åpen i juli, august og september. Her er det 127 plasser på gress. De fleste har strøm. Begge bobilplassene som Sportshopen har er kun for bobiler.

Gå en tur
For den som ikke vil gå alt for langt, men vil gå andre veier enn til byen, så kan vi anbefale en spasertur fra campingplassen, via Sportshopen til Tanumstrand. I Tanumstrand er det båthavn og et spahotell. Litt stille her i februar, men før pandemien har vi opplevd både dansbandkvelder og SM i østersåpning her.

En spasertur rundt Tanumstrand gir deg denne utsikten mot Grebbestad. Foto: Knut Randem

Fortsetter du videre nordover er du etter et par km tilbake ved campingplassens innkjøring og kan ta deg et slag minigolf som nedtrapping etter turen. Denne rundturen er på fem, seks kilometer i lett terreng. På veien har du passert flere badestrender – om du er her på en tid av året med bedre temperatur i vannet…

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “En populær helårsperle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *