– En ny generasjon oppblåsbare fortelt

Forteltene fra Telta skal være moderne, fleksible og solide. Det lover i hvert fall produsenten selv når de for første gang presenterer sine fortelt i Norge.

Anders Outzen i Telta (t.v) og Leif Barnardo i Casu introduserer nye oppblåsbare fortelt for det norske markedet. Foto: Knut Randem.

Det er grossisten Caravan Supply (Casu) som har fått avtalen med danske Telta om salg av de nye forteltene i Norge. Bak selskapet Telta står den britiske Lawless-familen, som skapte Kampa og senere solgte merket, og den danske Outzen-familien.

Det er solgt noen få fortelt direkte fra Telta i Norge i år, men med den nye avtalen med Casu får Telta sin Norgespremiere på Caravan Xpo.

Teltas fortelt har fleksibel høyde og leveres i flere lengder. Oppblåsbar levegg er en del av kolleksjonen. Foto: Knut Randem.

De to eierfamiliene i Telta har tatt med seg kunnskapen og erfaringene fra tidligere engasjement i bransjen. Anders Outzen forteller at de har ønsket å lage en ny generasjon fortelt.

– Vi har ønsket et moderne design med rene linjer, rettere vegger og store vinduer. Stoffet er en blanding av bomull og polyester og de oppblåsbare pølsene er laget i sterk nylon, forteller Outzen.

Den åpenbare fordelen med deres fortelt er at alle har en fleksibel høyde fra 235 cm til 280 cm fra bakke til festeskinnen. Et system med glidelås på sidene regulerer høyden på forteltene.

Lengden på teltene varierer fra 260 cm til 490 cm og dybden fra 250 cm til 325 cm.

Outzen forteller at alle forteltene også kan brukes på både bobiler og campingvogner ettersom det er to sett med vulst (to stykker) som passer enten i bobilens markise eller i campingvognens skinne.

Teltas fortelt kan utvides med en anneks som vist her. Foto: Knut Randem.

I tillegg til forteltene som festes direkte på bobilen har de også et fortelt du kan kjøre fra. Det er har bakvegg og en «tunnel» som overgang til bobilen. Dette kan brukes på skinner inntil 300 cm over bakken og er 330 cm langt. Vekten på dette er 30 kg med alt utstyr og inkludert pumpe.

– Våre fortelt har et påfyllingspunkt for luft, men du kan stenge av seksjoner for å hindre at hele teltet klapper sammen om det skulle gå hull. Luftpølsene kan også enkelt skiftes ut om det skulle være nødvendig, sier Outzen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “– En ny generasjon oppblåsbare fortelt

  1. Nabo vogna hadde et sånn telt men det eksploderte når det ble for varmt, så jeg kommer ikke til å ha råd til den typen om man må bytte det ut etter en varm sommer. Jeg bor i vogna hele året, men her er det ikke lov å ha spikertelt. Har dere andre alternativ som holder?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *