I mange tilfeller ligger ikke campingplassene der bobilfolket ønsker å overnatte. Men selv campingplasser som ligger riktig plassert kan oppleve problemer med å trekke til seg denne kundegruppen. Kan dette være en løsning for noen av dem?
Aabenraa citycamp har i mange, mange år hatt en egen bobilplass. Den ligger som en «vorte» utenfor campingplassens kjerneområde med egen innkjøring. Camperstop Aabenraa, som den heter, ligger helt adskilt fra campingplassen.
Mens campingplassen har et fullverdig servicetilbud med alle fasiliteter, er Camperstop beregnet for de som kanskje bare trenger et sted å overnatte. De som velger Camperstop har ikke adgang til campingplassens fasiliteter, men du kan bestille morgenbrød i resepsjonen.
På Camperstop Aabenraa er det om lag 30 plasser for bobiler. De fleste på gress, men ca 10 plasser er på grus og er tilgjengelige hele året.
Det er strøm til alle som vil betale ekstra for det. Det er to bad med dusj og toalett. De som vil dusje betaler for det. Tømmestasjonen er inkludert i leia.
Det hele foregår etter selvbetjeningsprinsippet. Man sjekker inn og betaler på en automat. Nå er ikke danske kroner særlig gunstig priset for tiden, men vi bruker prisene som en illustrasjon i dette tilfellet.
Ved innsjekking betaler du 125 DKK per døgn du har tenkt å bli. I tillegg belastes du med 25 DKK per døgn. Ut av innsjekkingsautomaten kommer et plastkort som kan benyttes til å betale for strøm og dusj. Døgnprisen er for inntil to personer. Tilsvarende pris inne på campingplassen er i lavsesongen ca det dobbelte med strøm, men da får du også plass til å sette opp et fortelt.
Når gjesten forlater Camperstop kjøres bobilen først ut av bommen. Deretter sjekker gjesten ut på automaten. Det som ikke er benyttet av de 25 kronene tilbakeføres til kortet.
For campingplassen betyr dette at kunder kommer og går uten at noen har jobb med dem. Så lenge løsningen fungerer og vedlikeholdes er rengjøring av de to baderommene eneste daglige innsats for campingplassen.
En slik løsning gjør det mulig å holde åpent for kunder i bobil en større del av året enn det campingplassen kanskje ellers har marked for. Og ikke minst sette prisen til et nivå som står i forhold til kundens ønskede servicenivå.
Løsningen passer sikkert ikke for alle campingplasser, men kanskje er det en ide for de som har mulighet til å sette av et område til selvbetjent drift?
Og for å kombinere denne artikkelen til også å bli en omtale av den aktuelle bobilplassen, kan vi si at vi likte løsningen. Plassen er godt skjermet og ligger kort vei fra sentrum. Dog lenger unna enn seilforeningens bobilplass ved stranden. Men den blir uansett veldig full om sommeren og er i vinterhalvåret så full av båter at det bare er plass til noen få bobiler. Og kanskje du heller vil ha gress under bena?
Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Glimrende ide. Kan jo gjøre det enda enklere ved å sløyfe dusj og toalett som vi ikke trenger. Slipper da renhold.
Meget bra løsning. Var i Sælen i mars. Der kostet det 80skr døgnet, inkl. Strøm, tømming, fylling og 2 toaletter med dusj. Topp standard. Meget billig. Trysil tok 800nkr, tragisk.
Dessverre ser vi i Lofoten at mange campere, spesielt utenlandske camper langs fylkes og riksveien, noe som er ulovlig. I tillegg til å kjøre opp i fjell, ut på berg, i myr og ødelegger for altid. Mange driver i hagene og langs veiene og kaster søppel i grøften. De bruker appen camp for night. Trur man trenger en app løsning i Norge som viser alle camping plassene som vi har.
Meget bra løsning. I dag ønsker de fleste bobiler kun vann, do/vann tømming og strøm.
Akkurat slik vi vil ha det!
I den grad campingplassene er interessert i mange av brukernes ønsker….
Stiller meg bak de andre her, dette høres ut som en veldig god idé! Imidlertid kan jeg godt tenke meg å beholde toalett/dusj så lenge dette uansett er noe man (valgfritt) betaler ekstra for ved bruk, det er ikke alle som ønsker eller har praktisk mulighet til å dusje i bobilen.
Helt enig med deg der👍🌞. Bra det er på plassen for den som ønsker det.. det er kjempebra. For da er det valgfritt å bruke det.. billig å fint for oss bobil camper slike fine plasser til oss. Støtter dette…🌞🌞👍💯
Har vært der flere ganger, supert opplegg der du ordner alt selv. Solrikt og skjermet for vind.
Dette er bare helt perfekt.
I Danmark har de skjønt det, denne løsningen finnes flere plasser i Danmark
Flott. Sånn vil vi ha det?
Trist man må utenfor Norges grenser for å finne slike eksempler og da tenker jeg først og fremst på pris, men også tilbud.
Det er jo enkelte campingplasser som har dedikerte områder for bobiler på sitt område til redusert pris og tilbud i Norge også.
Campingplasser får ofte kritikk for høye priser, men synes nesten enkelte bobilparkeringer er mer overpriset enn mange campingplasser i Norge og jammen er det flere og flere av dem også som man betaler etter lengde på bobilen også.
I utlandet er det mye større prisforskjell på camping og bobilplasser og det burde det være i Norge også. Der finner man mange flere gratis dedikerte bobilparkeringer enn i Norge også.
Dette burde vel presenteres for campingplass-eierne i Norgr,så de får opp øya.
I likhet med Aabenrå – er det fortsatt svært mange bobilparkeringer og campingplasser som praktiserer et urettferdig takssystem overfor enslige bobilfarende. De blir belastet dobbel persontakst.
Dessverre ser vi i Lofoten at mange campere, spesielt utenlandske camper langs fylkes og riksveien, noe som er ulovlig. I tillegg til å kjøre opp i fjell, ut på berg, i myr og ødelegger for altid. Mange driver i hagene og langs veiene og kaster søppel i grøften. De bruker appen camp for night. Trur man trenger en app løsning i Norge som viser alle camping plassene som vi har.
Betaler gjerne inntil 100 kr for P plass og tilgang til dusj og toalett