En lettere Kabe på MB

Kabe tar i modellåret 2023 steget til å kun benytte Mercedes Sprinter som basiskjøretøy for sine bobiler. Også den nye innstegsmodellen leveres på Sprinter.

Salongen i Kabe Novum. Tekstiler kan varieres eller erstattes med skinn. Foto: Knut Randem.

Kabe har hatt så gode erfaringer med sitt samarbeid med Mercedes-Benz at de kun samarbeider med denne produsenten i det nye modellåret. Kabe Novum erstatter den tidligere Classic-serien.

Kabe Novum 750 Light bygget på Sprinter og med chassis fra AL-KO er Kabes nye tilbud til de som vil holde seg under 3500 kg. Og som navnet tilsier så er den 750 cm lang. Om du velger «heavy» kan den oppgraderes til 4500 kg. Da kan du også få den med senkeseng.

Indirekte belysning på kjøkken med tett kontakt mot salongen. Foto: Knut Randem.

Bildene i denne artikkelen er modellen med enkeltsenger bak, kjøkken og bad midt i bobilen og salong foran. Den kan også leveres med fransk seng (plassert mot to vegger bak) eller med enkeltsenger og et tverrstilt bad bakerst. Modellen vist her har med standardutstyr en oppgitt vekt på 3020 kg i kjøreklar stand med standard tilbehør.

Salongen har en to-seter sofa, en sitteplass foran døra og to svingbare stoler. Fem personer kan altså sitte rundt bordet. Og for de som synes bordene i bobilene vanligvis er for store så er bordet her ikke større enn det må være.

Den L-formede kjøkkenbenken kan gi god arbeidsplass. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet har stekeovn i benken med skuff både over og under i tillegg til skuffer under oppvaskkummen. Koketoppen har tre bluss som ligger ekter hverandre. Dermed blir det arbeidsplass både foran denne og på lokket over kummen.

Badet er et kombinasjonsbad der du lukker deg inn i dusjen med bevegelige vegger. Enkeltsengene bak har skap både over og under fotenden. Garasjen er gjennomgående med denne sengeløsningen, men varierer med de øvrige løsningene.

Her er det enkeltsenger, men Novum leveres også med fransk seng eller enkeltsenger med bad helt bakerst i bobilen. Foto: Knut Randem.

I standardutgave leveres Novum med en motor på 170 hk, 9-trinns automatisk girkasse – 9G-tronic, 65 liters dieseltank, et utvalg kjøreassistenter, elektrisk tømming av rent og grått vann, Alde varme og automatisk gulvvarmesystem, ryggekamera integrert i multimediasystemet (MBUX), lekkasjeindikator for gass og brannalarm for å nevne noe fra Kabes lange tilbehørsliste.

Prisen for Novum starter på ca 1,6 millioner kroner. Spørsmålet er om du får tilstrekkelig vekt eller om du skal legge på ca 50 000 kroner (pris korrigert 26.09.22) og gå opp til 4 500 kg. Kabe kaller dette en innstegsmodell, men den ser etter vår mening ut som en fullverdig bobil.

Kabe Novum har som alle andre Kabe-modeller lakkert dekor. Foto: Knut Randem.

Kabe har i år skåret godt i det tyske markedet. Den større modellen Kabe Royal ble kåret til årets beste importerte halvintegrerte bobil i prisgruppen over 60 000 euro av det tyske bladet Promobils lesere.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “En lettere Kabe på MB

  1. Novum light er det ikke standard med stekeovn. Da må man velge heavy chassi.
    Dessuten er ikke tillegget for heavy chassi ca 100000,-, men 54000,-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *