En kjøretur i det grønne

Carthago Chic e-line er på mange måter «flaggskipet» i porteføljen. Foto: Sven Furuly.

Veiene som fører til Carthago-fabrikken i den lille tyske landsbyen Aulendorf er som selve symbolet på bobilferie. Ferden går gjennom dype skoger, vakre daler, små pittoreske landsbyer og på trafikktomme småveier.

Carthago fabrikken ligger i Aulendorf, etablert i 1979 av Karl-Heinz Schuler, og de 1250 ansatte produserer årlig i overkant av 5000 bobiler. Foto: Sven Furuly.

Har du noen gang tenkt over hvor stor en fabrikk som skal produsere tusenvis av bobiler årlig må være? Bare i Tyskland ble det i fjor solgt over 5200 Carthago bobiler. Ikke mindre enn 1250 personer er ansatt ved denne fabrikken – ja, for det er utvilsomt en fabrikk vi snakker. Den ligger godt synlig ved bygrensen til Aulendorf, har fått sin egen vei ”Carthago Ring” på vårt navigasjonssystem og ble etablert allerede i 1979. Det er som å komme til en av de store tyske bilfabrikkene. Det er imidlertid en liten forskjell.

Carthago har utviklet en ny innredning, som, etter det vi erfarer, kommer på 2019 modellene og presenteres i Düsseldorf, her de nye svingbare kjørestolene. Foto: Sven Furuly.

Familiebedrift
Vi blir møtt av grunnleggeren Karl-Heinz Schuler personlig, og fortsatt er det hans familie som sitter med styringen. Selve eierskapet er organisert gjennom en stiftelse, men vi merker tydelig hvordan bedriften har greid å behold sitt særpreg og oppmerksomhet overfor de mange små detaljer som skaper suksess og vekst.

Den nye innredninger har langsgående benker og «utbrettbart» bord. Foto: Sven Furuly.

Trender
For Carthago handler det hele tiden om å skape trender, ikke henge seg på skiftene i markedet. De så tidlig at vekt og plassutnyttelse er de to største utfordringene ved produksjon av attraktive bobiler. Derfor har lettvekt-filosofien fått en fremtredende plass hos Carthago, og i de senere årene er det lansert mange vektbesparende løsninger. På seriene c-compactline Super Lightweight og c-tourer Lightweight snakker vi om vektbesparelser på 50 og 60 kg respektive, for 2019-modellene. Dette betyr at kjøpere med førerkort for personbil (inntil 3500 kg) kan velge mellom flere ulike Carthago-modeller med en lengde på 6,65 meter. Takket være et plassbesparende vario-baderom med en flyttbar vegg oppleves disse bobilene rommelige i forhold til størrelsen. Det doble gulvet (22 cm høyde) gir ikke bare smart mulighet for stueplass med en høyde på inntil 48 cm, men skaper også en isolerende sone mot bakken.

Også toalettrommet har fått en «work-over» hos Carthago. Foto: Sven Furuly.

Opplevelsessenter
I det store opplevelsessenteret på fabrikken står det bobiler så langt øyet rekker. En større og mer påkostet serie er ”chic e-line”, der vi finner flere 2019-nyheter. En serie på 14 ulike modeller representerer noe for enhver smak. Det er imidlertid ingen overdrivelse å si at disse modellene oser av luksus og ”det gode liv”. De lange AL-KO chassisene har bakhjulsdrift med boggi og byr på komfort i særklasse. Innvendig ståhøyde er hele 2,11 meter, baderommet har betegnelsen ”XL-Premium” og i soverommet er det plass til en flatskjerm-TV på 24” på veggen mot baderommet. Når man har lagt seg ned på den to meter lange og 1,6 meter brede sengen, kan TV-skjermen skyves sideveis i opphenget til en senterplassering på veggen. Detaljer som dette, et eget glasskap i kjøkkenets ”anretning”, elegant kjøkkeninnredning og skinnseter understreker det høye nivået.

En uttrekkbar bagasjeboks beskytter ryggen mot overbelastning. Foto: Sven Furuly.

Vinterutstyrt
Naturligvis er bobiler som dette utstyrt med dobbelt gulv og vannbåren varme, men det stopper ikke med det. Toalett av porselen – slik du har hjemme – og et elektrisk anlegg med en kapasitet på hele 320 Ah er klasseledende. Det spesielle er imidlertid at Carthago også har en ”Liner”-serie posisjonert over d”e-line”. Med garasje til en scooter bak, Nespresso-maskin på kjøkkenet og 40” flatskjerm, er all tenkelig luksus på plass. Uten tanke på totalvekten, for denne serien…

Tekst og foto: Sven Furuly for Bobilverden.no
og Bobil- og CaravanMagasinet

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og CaravanMagasinet om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *