En fransk-engelsk by i Frankrike

Normandie byr på mange byer breddfulle av historiske begivenheter. Honfleur er intet unntak. Bobilfolk ønskes velkommen med en meget romslig bobilplass.

Havna er sentral i Honfleur. Foto: Knut Randem.

Honfleur er en idyllisk by ved den engelske kanal i Normandie. Byen er kjent for sin gamle havneby, med sine maleriske hus, trange brosteinsbelagte gater og sjarmerende restauranter.

Sporene av det engelske er godt synlig i deler av bygningsmassen etter tidligere tiders okkupasjon. Byen ligger strategisk til ved utløpet av Seinen og har gjennom historien også vært et utgangspunkt for franske angrep over kanalen.

Bebyggelsen bærer preg av ulik inspirasjon. Foto: Knut Randem.

Byen var en betydelig transitthavn for varer fra Rouen der norsk innflytelse har vært tydelig i historien med «besøk» av Gange Rolv.

De første skriftelige omtalene av Honfleur er fra begynnelsen av 1100-tallet. Betydningen den raskt fikk har avtatt gjennom århundrene. Den gamle havnen er fortsatt et viktig sentrum i byen, men den store havnetrafikken har flyttet seg til større og mer moderne Le Havre.

Kirken Sainte-Catherine er Frankrikes største trekirke. Foto: Knut Randem.

En kombinasjon av et innendørs kunst- og bruktmarked for den interesserte. Foto: Knut Randem.

Honfleur ligger i fylket Calvados og er en egen kommune med under 7 000 innbyggere. Om det er et sted du skal smake på eplebrennevinet Calvados, så er det nok her. Noen omtaler Calvados som eplenes Cognac. Det er også mange koselige restauranter der du kan nyte din Calvados etter et måltid basert på lokale råvarer – gjerne sjømat.

Kirken Sainte-Catherine, som har et kirketårn adskilt fra kirkebygningen, er den største trekirke i dagens Frankrike. På plassen mellom kirken og tårnet er det ofte marked med salg av ulike produkter. Église Saint-Étienne er byens eldste krike og er konstruert av krittstein, flintstein og stein fra Caen.

Kunstnere har i lang tid blitt tiltrukket av byen og du vil blant annet se spor av det i byens gallerier.

Uansett om du er interessert i historie, kunst, mat eller naturen rundt byen, vil du finne noe å nyte her.

Honfleur ønsker bobilfolk hjertelig velkommen med en meget stor bobilplass. Den har mange seksjoner og skal ha plass til godt over 200 bobiler. Det er automatisk innsjekking og kort vei til byens sentrum og havn. Selv i juli var det i fjor enkelt å få plass her.

Bobilplassen i Honfleur ligger tett på byen og har plass til mange bobiler. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Følg i vikingenes spor – her hersket Gange Rolv
Les også: Teppet, blomstene, krigshistorien og middelalderen
Les også: En historisk og strategisk viktig by
Les også: Normandie byr på historie, alvorlige minner og gode opplevelser

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *