En fornyet Caravanmesse

Gamle utstillere, men også mange nye utstillere, mer å kjøpe og mer å oppleve, lover messegeneralen foran Caravanmessen i september.

Messegeneral Konrad Sel ser fram til en fornyet Caravanmesse på Lillestrøm. Arkivfoto: Knut Randem.

Messegeneral Konrad Sel har kommet langt i planleggingen av årets utgave av Caravanmessen. I fjor ble den avlyst på grunn av pandemien og flere utstillere har vært avventende foran årets messe.

– Vår bransje (event- og utstillinger. red. anm.) har vært nedstengt siden mars i fjor. Nå har vi blitt sidestilt med kjøpesentere og etter gjeldende regler kan vi ha opptil 10 000 besøkende hver dag. Det er langt mer enn vi noen gang har hatt, så dette kan bli en messe i normalitetens tegn, sier Sel.

Mange nye utstillere
Årets messe blir forsterket med utstillere som ikke fikk muligheten til å delta på Camp Villmark (Rettet: opprinnelig sto det Villmarksmessa – et gammelt navn på messa), som arrangeres i andre kvartal. Om lag 20 nye utstillere har derfor meldt seg på til Caravanmessen. Ikke alle er like store, men Sel framhever to av de større som Anton Sport og Alfa Nordic. De byr på fritidsklær og masse utstyr for friluftsformål.

Sel tror mange av de nye utstillerne vil appellere til et yngre publikum og ser fram til mer handel på messa.

Alle nødvendige smittevernregler vil bli fulgt under Caravanmessen, lover Konrad Sel. Arkivfoto: Knut Randem.

Frigjort plass
Erwin Hymer Group (EHG) har internasjonalt erklært at de ikke deltar i store messer i år. EHG Nord (Dethleffs og Sunlight) har derfor ikke meldt seg på til årets messe. Vanligvis dekker deres stand 2 500 kvm. Solid Import, som representerer de øvrige EHG-merkene i Norge, har redusert sin stand fra 5 000 til om lag 4 000 kvm. Dermed er det frigjort 3 500 kvm til helt nye utstillere.

– Flere av våre gamle utstillere har vært usikre på om det blir noen messe i år og har vært avventende. Vi har derfor utsatt påmeldingsfristen til 30. juni. I øyeblikket har vi 1 000 til 1 500 kvm ledig plass av det totale utstillingsarealer på 35 000 kvm, forteller Sel.

Blant de tradisjonelle utstillerne av bobiler ser vi av den foreløpige utstillerlista at følgende merker er påmeldt: Adria, Challenger, Eura Mobil, Concorde, Benimar, Autostar, Carthago, Globe-Traveller, Pilote, Hobby, Knaus, Weinsberg, Malibu, Morelo, Rapido, Dreamer, Itineo, PLA, Westfalia, Hymer, Bürstner, Carado, Niesmann, Laika, LMC, Solifer og Sun Living i tillegg til flere utstyrsleverandører.

Som nye bobilutstillere på Caravanmessen noterer vi at Mega Mobil og Nordic er påmeldt.

– Trygg messe
Konrad Sel mener alt ligger til rette for en god og trygg messe. Han var ikke glad for at messa i fjor måtte avlyses, men er i ettertid glad for at det ikke ble noe av. Nå er han optimist.

– Så godt som hele Norges befolkning er vaksinert før messa. Og med god plass, ser det ut til at dette kan bli en knallfin messe med appell til flere aldersgrupper.

– Om intet uforutsett skjer, så blir dette en messe så nær opp til normalen som mulig, avslutter Sel. Og datoen er 16. til 19. september.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “En fornyet Caravanmesse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *