En drøm og utenfor rekkevidde?

Om millionene sitter løst er kanskje dette en drøm som kan oppfylles? I alle andre situasjoner blir det mer som en uvirkelig drøm.

Det er godt med gulvplass i Newmars King Aire. Her er det slide-out på begge sider. Foto: Newmar.

Det sies gjerne at alt er større «over dammen», og når vi snakker om bobil er det som regel riktig. Vi har sett mange bilder av amerikanske bobiler og har ofte forundret oss over hvor gammeldagse de ser ut i interiøret. Det er i hvert fall ikke tilfelle med Newmars nye King Aire. Her er interiøret moderne og nesten skandinavisk i sitt design.

Førerposisjonen er godt utstyrt. Foto: Newmar.

13,72 meter er lengden på denne luksusmodellen. Vi kan også ta med at motorstørrelsen starter på 605 hk. En lang slide-out på den ene siden og to på den andre siden gir ekstra god plass inne.

Salongen har to sofaer og sammen med stolene i front er det plass til syv personer som kan sitte komfortabelt. Fire personer kan sitte ved spisebordet, men dette er i hovedsak en bobil for to personer.

Kjøkkenet er stort og har rikelig med benkeplass. Et dobbelt kjøl- og fryseskap i full høyde følger naturligvis med. Og før du kommer til soveavdelingen så finner du gjestetoalettet.

Dette kjøkkenet oppfyller mange behov. Foto: Newmar.

Den store dobbeltsenga står på tvers, men med slide-out på begge sider blir det slett ikke trangt å gå forbi. En stor flatskjerm og en «peis» kan beskues fra sengene.

Soverom som i en vanlig leilighet. Foto: Newmar.

I badeavdelingen bakerst finner du nok et toalett og en gedigen dusj hvor det sikkert er plass til to personer samtidig. Her er det en stor skyvedørsgarderobe på tvers, og vaskemaskin og tørketrommel i søyle er like selvfølgelig her som hjemme. Men så er vel neppe dette bobilen for de som reiser på helgeturer og tre uker sommerferie. Bobiler i denne størrelsen er nok for folk som tilbringer mesteparten av året på veien…

Denne blir nok lagt merke til med sine 13,72 meter. Drivstofftanken er på 750 liter. Foto: Newmar.

Og prisen? Tilvalgsmulighetene er mange, men i «billigste» utgave er prisen nesten 1,3 millioner – dollar. Så da kan du jo gjette på hva den vil koste om du vil ha den til Norge.

Newmar er et merke under Winnebago Industries, som er en sterk konkurrent til Thor Industries, eieren av Erwin Hymer Group. Har du lyst til å se flere bilder av King Aire så kan du se her (ekstern lenke). Og passer ikke denne så finner du flere modeller å velge mellom på samme nettsted…

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “En drøm og utenfor rekkevidde?

  1. Uansett hvor løst millionene sitter er maks tillatt kjøretøylengde 12 meter i Norge ( og så vidt jeg vet i hele EØS), og da må det jo bli med drømmen.

    • 12 meter er grensen for motorvogn, unntatt buss. For buss med tre aksler er grensen 15 meter på de fleste veier. Hva denne ville blitt registrert som, vet vi ikke. Den er uansett lite anvendelig i Norge…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *