En bobil i tre

Med unntak av basiskjøretøyet er denne bobilen fra Holzmobil laget av tre og andre økologiske materialer. Den er også helt uten gass og skal dermed være CO2-nøytral når den ikke kjører.

Påbygget er produsert i tre og andre CO2-nøytrale materialer. Foto: Foto: AMPNet/Holzmobil.

For noen dager siden hadde vi gleden av å overvære en pressekonferanse med flere bobilprodusenter, som er ukjente på det norske markedet. Holzmobil var en av de som presenterte seg under den digitale CMT-messa.

Holz betyr tre, og firmaet heter Holzmobil. Det er jo naturlig når hele påbygget bygges i tre etter kundenes ønsker.

Basiskjøretøyet er MAN TGE med drift på en eller to aksler. På denne bygges en bodel som det ble hevdet er like diffusjonsåpen som Gor-tex er for tekstiler. Treverket er behandlet med syv lag olje og skal være svært holdbar om det regelmessig oljes..

Det vil også komme en modell med rundsitter bak. Foto: Holzmobil.

Holzmobils idé er å lage bobiler på økologiske og sunde materialer i alle detaljer i påbygget. Isolasjonsmaterialet er trefiber og tekstilene er økologiske. Alle materialer er CO2-nøytrale.

Modellen har litiumbatterier og to solcellepaneler hver på 200 w, men det er plass til hele 1200 w på taket. Det kan være nødvendig når gass ikke benyttes. Koketoppen er en induksjonstopp og får strøm via en inverter.

Modellen de presenterte er en alkovemodell på 4500 kg med en lengde på 770 cm. Bak har den en tverrstilt dobbeltseng, men det vil også komme en modell med rundsitter bak. Ytterligere soveplasser finnes i alkoven. Du får mulighet til å gjøre en rekke individuelle valg når interiøret skal utformes, lover Holzmobil.

Holzmobil bygger hele påbygget i CO2-nøytrale materialer. Foto: AMPNet/Holzmobil.

Om du vil kjøpe denne må du nok reise til Tyskland, men før du reiser får vi legge til at det ikke ble sagt noe om oppvarmingen, men bobilen er helt uten gass. Prisen er hele 180 000 EUR – i Tyskland. En halvintegrert modell på 3500 kg skal ventelig komme i løpet av året. Den skal bli «vesentlig» rimeligere.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “En bobil i tre

  1. Tøft konsept! Holzmobil kan levere den med Webasto, men da ryker tanken om å være CO2-nøytral.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *