En av landets mest populære bobilplasser trues av stengning

Ved utgangen av august kan den populære bobilplassen på Kokkenes i Lillesand bli stengt på dagen. I verste fall kan det ta lang tid å få den åpnet igjen.

Bobilplassen i Lillesand ligger tett på sentrum. Det frister til flittig bruk av byen. Foto: Knut Randem.

I våres glemte Lillesand kommune å søke om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene. Da måtte bobilplassen på Kokkenes stenge på dagen. Det samme skjedde også i 2015. I begge tilfellene åpnet den igjen etter en ukes tid. Begge gangene var det tidlig på sesongen.

Nå sås det tvil om dispensasjonen er gyldig. Det skjer etter en klage fra Kokkenes og Kirkehei vel, som mener at deler av området er regulert til park. Det er Lillesands-Posten som skriver om saken.

Byens største overnattingssted
Representanter for næringslivet blir intervjuet av avisa. De påpeker at bobilplassen er det største overnattingsstedet i byen med 30 «dobbeltrom». Det er fem mer enn på Hotel Norge. Plassen er svært ofte full og ledige plasser fylles raskt opp.

Mens det er få båter i gjestehavna er det fortsatt fullt trykk på bobilplassen. Sesongen her er mye lenger enn for båtfolket.

Sesongen er lang på Kokkenes. Det er er høyt belegg store deler av året. Foto: Knut Randem.

Næringslivet fortviler
– Vi er langt ut i august, men på grunn av dem (bobilfolket. red. anm.) er det fortsatt folk og liv i byen, sier en av næringslivets representanter til lokalavisa. Det påpekes at gjestene i bobil er godt voksne og ressurssterke personer, som tar den korte turen inn til sentrum flere ganger om dagen. Både restauranter, frisører og alle andre bransjer merker godt omsetningen fra bobilfolket.

Med bobilplassen starter sesongen for fullt til påske og holder seg langt utover høsten.

Det skal være administrasjonen i kommunen som anbefaler at dispensasjonen trekkes tilbake. Dersom det blir vedtatt i Plan- og miljøutvalgets møte 31. august, stenger plassen 1. september.
Blir ikke dispensasjonen trukket tilbake, blir det avgjørende om vellet velger å klage saken inn for Statsforvalteren. Også da vil bobilplassen trolig bli stengt i løpet av kort tid.

Næringslivets representanter mener at selv en kortvarig stengning får store konsekvenser for næringslivet. De er redd turistene finner seg andre byer å reise til.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “En av landets mest populære bobilplasser trues av stengning

 1. «Næringslivet fortviler
  – Vi er langt ut i august, men på grunn av dem (bobilfolket. red. anm.) er det fortsatt folk og liv i byen, sier en av næringslivets representanter til lokalavisa. Det påpekes at gjestene i bobil er godt voksne og ressurssterke personer, som tar den korte turen inn til sentrum flere ganger om dagen. Både restauranter, frisører og alle andre bransjer merker godt omsetningen fra bobilfolket.
  Med bobilplassen starter sesongen for fullt til påske og holder seg langt utover høsten.»

  Dette burde flere byråkrater i dette landets By- og Kommuneledelse fått lese med fete bokstaver slik at de kunne få tatt det inn over seg. Da kanskje bil- og bobilfiendtlige Bergen spesielt?
  Bobil og campingfolket er en ressurs som faktisk legger igjen mye kroner der de ferdes. 💰🥂

  • Risør er et fint alternativ om Lillesand ikke vil ha oss.
   Risør legger tilrette og ønsker bobilene velkommen

  • Trist lesing det byråkratene i Lillesand klarer å gjøre et forsøk på og resultatet hvis parkeringen blir stengt er at vi bobil etusiaster finner en ny plass der vi er ønsket. Det er nå blitt en flott plass like ved Sør Arena og Kr Sand har endelig skjønt hvor verdifullt det er med oss bobil folk

 2. Ganske vist er bobilplassen i den dyre ende, men Lillesand er en passelig stor by at kose seg i. Hvis velforeningene vil ha bobilene vekk må de tenke på hva de lett kan få i stedet, nemlig ungdom det spinner plassen opp og spiller høyt. Tror ikke der er så meget larm fra bobilene men de ruver selvfølgelig. Bobilfolket kan bare krysse fingrene og håpe der stadig blir bobilplasser ellers er det over og ut med Lillesand som besøksby. Alternative plasser er for langt unna sentrum.

 3. Det burde være en annen tilkomstvei ut til bobilparkeringen. Forstår de som bor ved gaten bobilene bruker er missfornøyde med trafikken av store bobiler dit ut.
  Dette bør Lillesand se nærmere på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *