Elektrisk kassebil med 40 mil rekkevidde klar for påbyggere

I forrige uke avduket Iveco sin nye eDaily med 400 km rekkevidde. Nå frister Iveco med at også påbyggere kan bli med på den elektriske utviklingen.

Nye eDaily kan også leveres som chassis til påbyggere. Foto: Iveco.

Det var på messa IAA Transportation 2022 i Hannover at Iveco avduket sin nye eDaily. eDAILY er den «elektriske tvillingen» til ikoniske Daily og kan brukes til alle oppgaver som krever lette nyttekjøretøy – inkludert krevende oppdrag og ombygginger, skriver Iveco i sin pressemelding.

eDaily kan velges med samme egenskaper og lastekapasitet som de ulike Daily-variantene som finnes. Nå skal den også kunne leveres som chassis. Det vil si slik for eksempel bobilprodusentene kjøper dem. Batterikapasiteten er skalerbar og rekkevidden er beregnet å være inntil 400 km ved bykjøring.

Nå er alle Daily-modellene også tilgjengelig som nullutslippsmodeller. eDAILY er det eneste elektriske lette nyttekjøretøyet med opptil 20 m3 lastevolum, opptil 4,6 tonn nyttelast og opptil 3,5 tonn hengervekt, hevder Iveco.

eDAILY finnes som kassebil, med hytte, med dobbelthytte, som chassis og som minibuss, med totalvekt fra 3,5 til 7,2 tonn, med enkle og doble hjul, i en rekke høyder, og med forskjellige akselavstander. All teknologi og alle komfortfunksjoner i vanlige Daily er også tilgjengelige i den elektriske modellen.

Ladealternativene inkluderer hurtiglading med 80 kW, som gir opptil 100 km rekkevidde på 30 minutter. Nye eDaily kan leveres i Europa fra begynnelsen av neste år.

eDaily med brenselcelle
Iveco hadde flere nyheter på lager under IAA Transportation 2022. Sammen med Hyundai avduket de den største elektriske Iveco eDaily med brenselcelle. Selskapene inngikk en intensjonsavtale i mars 2022, og de har opprettet flere joint venture-grupper for forskjellige former for teknologi for å finne ut hvordan de kan supplere hverandre i utviklingen av elbiler og alternative fremdriftsløsninger.

Iveco og Hyundai utvikler sammen eDaily med brenselcelle for kjøring over lengre distanser og med høyere vekt. Foto: Iveco.

eDAILY FCEV-prototypen har Hyundais 90 kW brenselcellesystem for hydrogen og en elektrisk motor på 140 kW. Seks tanker gir en samlet kapasitet på 12 kg hydrogen. Prototypen har en totalvekt på 7,2 tonn. Den har blitt testet i Europa, der den oppnådde en rekkevidde på 350 km. Den har maksimal nyttelast på tre tonn og påfyllingstid på 15 minutter før du igjen kan kjøre 350 km.

eDAILY FCEV er den perfekte løsninger der det er behov for høy nyttelast over lengre strekninger, framholder Iveco i en pressemelding.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *