– Ekstrem etterspørsel etter leie av bobil

Det er ekstrem trykk på leie av hytter, båter og bobiler denne sommeren. Søk etter bobil til leie har mangedoblet seg hos Finn Reise.

Mange vil leie bobil i sommer for å oppleve norsk natur. Foto: Wikimedia.

Etter at Utenriksdepartementet frarådet utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige, er norgesferie blitt det mest aktuelle sommerferievalget i år. Finn Reise melder om rekord i etterspørselen etter utleieobjekter.

En fersk undersøkelse* gjennomført av FINN reise i samarbeid med Norstat, viser at over 70 prosent av nordmenn skal reise bort i Norge i ferien, og cirka halvparten har planer om å bo på egen eller familieeid hytte. Samtidig svarer 15 prosent av de som skal reise i Norge at de har planer om å leie en hytte, melder Finn i en pressemelding.

Det er ikke bare hytteleie som er ettertraktet denne sommeren. Også bobil og båt er populære leiealternativer. I perioden 10. april til 10. mai så man allerede i april en vekst på besøk inn til “bobil til leie” på over 80 prosent sett opp mot april 2019.

Magnus Frøshaug Ryhjell i Finn.no forteller om ekstrem økning i søk etter leie av bobil. Foto: Finn.no.

– I ukene etter påske har interessen for båt og bobil vært enorm på FINN, og leiekategoriene våre på disse to markedene har utmerket seg spesielt. Her er veksten faktisk enda større enn på “til salgs”-annonser, forteller Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på FINN motor:

– Mange opplever nok en usikker økonomisk tid som medfører at kjøp av mer kostbare kapitalvarer, som båt og bobil, kanskje er utenfor økonomisk rekkevidde og/eller komfortsone. Da er jo leie et glimrende alternativ. I Norge har vi både en vakker skjærgård og en vakker natur, så det er ikke vanskelig å forstå at mange gjerne vil oppleve litt mer av dette i år enn de kanskje vanligvis har pleid å gjøre.

Disse vil leie
Når det gjelder bobil til leie, er det beboere i de tidligere fylkene Akershus, Hordaland og Rogaland som står for mest trafikk inn til annonsene generelt. Ser man på økningen fra uke 15 til uke 19, er det imidlertid Buskerud, Oslo og Rogaland som øker mest, med henholdsvis 351, 332 og 286 prosent vekst i uke 19 sammenlignet med uke 15.

– Det er helt klart at interessen for å leie både båt og bobil er helt ekstrem om dagen, og den øker hver eneste uke, sier Ryhjell.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *