E18 stenges i ti uker

E18 stenges mellom Ørje og Melleby i ti uker grunnet arbeid med å sette opp veilys. Veien stenges fra mandag 16. september kl 09.00 og fram til 29. november. Trafikken vil i byggeperioden ledes over på fylkesvei 128.

E18 stenges i ti uker til og fra Sverige.

– Denne delen av E18 vil være helt stengt for trafikk i første delen av byggeperioden, men for å redusere belastning for trafikantene, vil vi åpne det østgående kjørefeltet i retning Sverige så snart som mulig, sier byggeleder Lars Frode Christiansen i Statens vegvesen.

Arbeidet omfatter bygging av et nytt anlegg for vegbelysning på nordsiden av E18 fra Melleby til Ørje. Denne strekningen er 11 km lang.

Prosjektet omfatter en rekke arbeider knyttet til lysanlegg og tilførselsskap for strøm. Det skal samtidig monteres fem nye transformatorer for å sikre strømforsyning til anlegget.

I tillegg skal det oppgraderes til LED-belysning i de tre kryssområdene ved Melleby, Trollbergtjern og ved Ørje, og på en strekning med forbikjøringsfelt ved Høyås.

– Vi beklager de ulemper dette arbeidet medfører i byggeperioden, både for trafikanter som pleier å benytte E18 og for naboer til fylkesvegen som kommer til å oppleve mer trafikk, sier Lars Frode Christiansen i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *