Drøbak snur seg rundt og får bobilplass til påske?

Bare fire dager før påske vil kommunestyret i Frogn kommune etter alt å dømme godkjenne en ny bobilplass i Drøbak. Rådmannen vil ha plassen i drift allerede i påsken.

Drøbak er kjent både for sin sjarmerende trehusbebyggelse og nærheten til Oscarsborg festning med krigshistorien knyttet til den. Foto: Knut Randem.

Rådmannen har svart på et tidligere vedtak om å utrede parkeringsmulighetene for bobiler i Drøbak. Bobilene tar stor plass i de trange gatene, men bidrar positivt til omsetningen for restauranter og handel, skriver rådmannen.

Drøbak har tidligere hatt fire parkeringsplasser for bobiler i havneområdet. Dette var smale plasser beregnet for dagparkering. De ble likevel benyttet til overnatting. Det førte til at skiltingen for bobiler ble fjernet.

I fjor sommer ble Bobilverden.no på forespørsel til turistkontoret tipset om muligheten for å stå over natta på en ordinær parkeringsplass på Seiersten. Det skal også ha vært tilgjengelig plasser på Sagajordet i skoleferien.

Rådmannen har hatt problemer med å finne egnede tomter til en bobilplass, men nå etableres etter alt å dømme en enkel helårs bobilplass i Sagaveien ikke langt fra Kopåsbatteriet.

Plassen får plass til 10-12 bobiler med god sikkerhetsavstand. Det framgår av rådmannens saksframlegg. Stedet er tilgjengelig og når plassen er skiltet vil den umiddelbart være klar for bruk. Bobilplassen får ingen fasiliteter utover en enkel renovasjonsordning, men ligger nær Vindfangerbukta der det finnes tømme- og fyllemuligheter. Det blir ikke lagt opp strøm på plassen.

Fra bobilplassen tar det ca 20 minutter å gå eller ca 5 minutter å sykle til Drøbak sentrum.

Formannskapet i Frogn behandler rådmannens forslag 17. mars. Kommunestyret gir sitt endelige svar 22. mars. Plassen blir ført opp i Bobilplassen.no straks den er formelt godkjent. I saksframlegget til politikerne er det ikke nevnt om det vil koste noe å stå på plassen.

Oppdatert: Det ble litt krøll på oppløpssida. Det blir ingen bobilplass i Drøbak før påske.

Oppdatert 2: Det blir trolig ingen bobilplass i Drøbak i år. Verken formannskapet eller kommunestyret var fornøyd med rådmannens forslag. Saksbehandler opplyser at kommunens administrasjon fortsetter å arbeide med å finne en løsning.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Drøbak snur seg rundt og får bobilplass til påske?

  1. Synd den blir et stykke fra sentrum for de som ikke kan gå så langt, men hvordan er det med kollektiv transport inn til Drøbak?

  2. Elendig mottakelse for oss turister som har ønske om å besøke Drøbak. Eneste jeg finner om turister er “CAMPING IKKE TILLATT”..
    Se til Ålesund, som har to fantastiske bobilplasser…
    Drøbak er vi ferdig med🤔

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *