– Dra på høstferie!

Du kan trygt dra på høstferie i Norge. Det er andre ting som er viktigere å passe på enn hvor du reiser. Å holde avstand er langt viktigere.

Bobiltreff, enten det er ti eller 100 bobiler, er neppe det helsemyndighetene setter pris på nå. Foto: Knut Randem.

Helsedirektøren var klar under dagens pressekonferanse med regjeringen. Det er ingen fare for høstferien.

Selv om smittetallene nå øker forholdsvis mye i Norge så kan ikke situasjonen sammenlignes med påskens hytteforbud og oppfordringer om å holde seg så nær hjemmet som mulig.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad ble tidligere i dag sitert i flere medier på at det faktisk ville være en fordel for smittesituasjonen at folk reiste på høstferie til hyttene sine. Det inkluderer kanskje også hyttene på hjul?

Helsedirektør Bjørn Guldvog fulgte opp under pressekonferansen med regjeringen i ettermiddag og sa at du kan reise på høstferie på fjellet eller hytta med god samvittighet.

Hold avstand – unngå grupper
Helsedirektoratets folk gjorde ingen unntak for Oslo og Bergen, som nå har spesielt høye smittetall. De er imidlertid nøye på å understreke at det er viktig å holde avstand.

Reis med de du bor sammen med, hold avstand til andre og unngå å samles i større grupper. Da bidrar du til å ikke spre smitte. Det er oppfordringen fra helsemyndighetene.

Dra på høstferie, men hold avstand til andre oppfordrer helsemyndighetene. Foto: Knut Randem.

Helseminister Bent Høie sa samtidig at Norge nå er annerledeslandet.
– Vi er åpnere enn de aller fleste andre land midt i en verdensomspennende pandemi.
– Vi har lavere smitte enn de aller fleste andre land midt i en verdensomspennende pandemi.
– Vi slår ned utbruddene lokalt – så raskt og bestemt det lar seg gjøre, sa han.

Det er nå smitte i 90 kommuner. Det vil si at 266 kommuner ikke har smitte. Smittebekjempelsen vil framover i stadig større grad skje ved lokale tiltak og restriksjoner slik at resten av oss kan leve som normalt – så lenge vi holder avstand til de vi ikke bor sammen med.

Det er bare reiser til andre land som frarådes nå. De fleste utenlandsreiser medfører også ti dagers karantene ved hjemkomst til Norge.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *