Dometic tilbakekaller koketopper for kontroll

En mulig lekkasje i gassrør og gassregulatorer på en serie nyere koketopper fra Dometic gjør at produsenten fraråder videre bruk før de er kontrollert.

Disse koketoppene er berørt av tilbakekallingen. Foto: Dometic.

På grunn av lekkasjen kan gass lekke ut. Det kan føre til uønsket antenning og flammedannelse rundt regulatroren, skriver Dometic. De kan ikke utelukke eksplosjonsfare.

Koketopper produsert før oktober 2020 er ikke berørt av denne tilbakekallingen, som gjelder produkter med SKU-nummer som begynner med 96000…

Dersom koketoppen fulgte med i bobilen da du kjøpte den, må du sjekke produksjonsdatoen. Dersom datoen er oktober 2020 eller senere, må du sjekke dataetiketten for koketoppen.

På denne merkelappen finner du SKU-nummeret som markert. Også bobilens brukermanual kan ha en produktbeskrivelse. Foto: Dometic.

Dersom du har en koketopp som omfattes av dette varselet, ber Dometic om at du straks slutter å bruke det, slår det av og stenger gasstilførselen.

Deretter tar du kontakt med nærmeste Dometic servicepartner, som raskt kan teste produktet og avgjøre om det er nødvendig å gjøre utskiftninger.

Du kan se en liste over berørte produkter på Dometics hjemmeside her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *