Dometic tar opp konkurransen med Truma

På et pressemøte under Caravan salon i Düsseldorf lanserte Dometic fredag sin nye Combo heater og går dermed rett i konkurranse med Trumas luftbårne varmluftssystem.

Demotic går inn i markedet for lyftbåren varme. CH Combo Heater. Foto: Dometic.

Dometic har utvidet sin virksomhet i flere retninger enten gjennom en serie oppkjøp av nisjebedrifter de siste månedene eller ved utvidelse av produktspekteret.

Øvre del av betjeningspanelet. Foto: Dometic.

Dometic CH Combo Heater er et eksempel på et nytt produktområde, og selv om Dometics representanter ikke sa det selv, så går denne satsningen rett inn i markedet for luftbåren varme der Truma har vært dominerende.

CH-serien finnes med ren gassdrift, som tyskerne ofte foretrekker, eller med kombinasjon av gass/strømdrift slik vi er mer vant til Norge.

Dometic framhever betjeningspanelene som sitt pre. Det skal være enkelt å velge temperatur, og det skal være mulig å programmere temperaturen for ulike tider gjennom døgnet. Kontrollpanelet kan også kobles til bobilens CI-bussystem.

Dekslet over ekshaust-røret. Foto: Dometic.

Combo Heateren har separate kretser for oppvarming av varmtvann og oppvarming av lufta. Det skal også være mulig å varme opp varmtvannsberederen på ti minutter slik at det bare er nødvendig å slå den på når du trenger varmtvann. I følge Dometic skal flere kunne dusje etter hverandre med bare ti minutters mellomrom og likevel få nok varmt vann.

Avhengig av modell så vil ytelsen være på 4000 eller 6000 watt. Varmtvannsvarmeren er på 1800 watt.

Produktet blir tilgjengelig i faghandel fra februar 2022, men er neppe aktuelt for andre enn selvbyggere og bobilprodusentene. Hvilke bobiler som får dette varmeanlegget ser vi neppe før 2023-modellene skal lanseres neste sommer.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *