Dometic oppgraderer: Kjøleboks med integrert ismaskin

Dometic lanserer en ny generasjon av sine bærbare kompressorkjøle- og frysebokser i CFX-serien. Den nye generasjonen har også bransjeledende energieffektivitet, hevder Dometic. Sortimentet inkluderer en modell utstyrt med en ismaskin.

Dometic har lansert en ny generasjon kjøle- og frysebokser. Foto: Produsenten.

I samme øyeblikk som Truma avsluttet sin pressekonferanse der de tok skrittet inn i et marked der Dometic har vært en stund, tikket det inn en pressemelding fra Dometic: CFX3-serien kommer i en ny generasjon med syv kjølebokser. To av boksene her to kammer der den ene kan fungere som kjøleboks og den andre som fryseboks.

Dometic forteller at de har drevet en omfattende forbrukerforskning før utviklingen av denne nye generasjonen kjølebokser.

Studier har vist at moderne forbrukere ønsker å opprettholde hverdagens rutiner, selv når de er langt hjemmefra. Aktive mennesker på tur ønsker fortsatt fersk og sunn mat uten å måtte begrense tiden de er uten strømtilgang.

CFX3 oppnår bransjeledende energieffektivitet, hevder Dometic. De skal konsekvent opprettholde kjøle- eller frysetemperaturer ned til -22 grader.
Produktene oppnår energiklasse A++ (CFX3 35-55), noe som betyr lengre driftstid og fleksibilitet i energikilden, skriver Dometic.

Det skal være Dometics nyeste versjon av den proprietære Variable Motor Speed Optimization «VMSO3» som gjør CFX3 til det Dometic hevder er en av de mest energieffektive strømdrevne kjøleboksene i verden. De skal trekke mindre enn 60 watt.

Ta kjøleboksen med på stranda. Foto: Produsenten.

Dometic lover at CFX3 har et bedre brukergrensesnitt, en lett sperre som er enkel å åpne, bedre grep, forbedrede LED-lys og solide forankringer for å sikre boksen i kjøretøy. Samtidig holder CFX3 fortsatt robustheten som friluftsentusiaster krever på sine reiser, heter det i pressemeldingen.

Elektronikken har også fått en oppgradering. Sammenlignet med Wi-Fi er bluetooth en mer pålitelig forbindelse og bruker mindre energi. Dette er grunnen til at CFX3-serien nå er utstyrt med blåtann-funksjonalitet. I tillegg har CFX3 nå en kraftigere USB-laderutgang for å lade viktige enheter som mobiltelefoner og nettbrett raskere. Det nye kontrollpanelet er sertifisert som vanntett/værbestandig.

Dometic CFX3-appen har en ny graf over temperatur og strømforbruk som kan overvåkes over tid. Bare ved å åpne appen, kan de sjekke og justere temperatur og energiforbruk. Du får varsel i app-en om temperaturen avviker fra innstillingene, men du må altså være innen rekkevidde av blåtann-forbindelsen.

Denne modellen har integrerte “ismaskin”. Foto: Produsenten.

– Verdens første innebygde ismaskin
Dometic CFX3 55IM-modellen er i følge Dometic den første kjøleboksen som har egen ismaskin. Enkeltsone-kjøleboksen har en uavhengig ismaskin innebygget med isbrett som kan lage is til kald drikke, mens hovedrommet kjøres som kjøleskap.

CFX3 kobles til 12v eller 220v etter behov. Om du tar med deg boksen ut av bobilen, så har Dometic for sikkerhetsskyld også et bærbart lithiumbatteri på 40 Ah.

Nye CFX3 vil være på plass i butikkene fra 1. februar og prisen vil starte på om lag kr 9000 oppgir Dometic i pressemeldingen. De vil nå utvide sitt forhandlernett.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Truma har tatt opp konkurransen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *