Diabetes? Nye regler for fornying av førerkortet

Personer som har diabetes og som bruker blodsukkersenkende medisiner må fornye førerkortet. Dette gjelder de som har førerkort med mer enn fem års gyldighet fra utstedelse.

Svært mange diabetespasienter som bruker blodsukkersenkende medisiner må fornye førerkortet i 2022.

Kravet gjelder de som har førerkort i førerkortgruppe 1, som omfatter førerkortklassene AM, S, T, A1, A2, A, B, BE.
– Førerkortforskriften er blitt endret slik at personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må ha helseattest med maksimalt 5 års gyldighet , sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen i en pressemelding.

Dette kravet har kommet fordi personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må følges opp av lege med jevne mellomrom.
– Det innebærer at alle som bruker slike medisiner og som har et førerkort der det er mer enn fem år mellom utstedelsesdatoen og gyldig-til datoen, må fornye førerkortet i løpet av 2022, sier Vebostad.

Absolutt siste frist for å fornye førerkortet er 1. januar 2023. Det er mange som skal fornye førerkortet, og for å unngå unødvendig kø så er det lurt å være tidlig ute.

– Før du kan fornye førerkortet må du ha en oppdatert helseattest fra legen din. Denne må sendes til oss i posten eller du kan levere den selv. Det er dessverre ikke noen digital løsning for å levere helseattester ennå, sier Synnøve Vebostad.

Når Statens vegvesen har mottatt helseattesten din får du melding, og kan bestille nytt førerkort på vegvesen.no hvis bildet ditt ikke er for gammelt.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *