DFDS selger ruta Oslo – Fredrikshavn – København

I dag har DFDS annonsert at ruta mellom Oslo, Frederikshavn og København blir solgt til Gotlandsbolaget.

Crown Seaways og Pearl Seaways (bildet) inngår i salget. Foto: DFDS.

Salget inkluderer de to skipene – Crown Seaways og Pearl Seaways – som trafikkerer ruta, havneavtaler og terminalutstyr. Som en del av salget vil omtrent 800 ansatte i ruteoperasjoner og støttefunksjoner også overføres til Gotlandsbolaget.

Salgsprisen er rundt 400 millioner DKK. Salget skal sikre at ruta får den fremtidige fokuseringen og investeringene som trengs for videre utvikling, mens DFDS styrker fokuset på sin kjernevirksomhet innen frakt, passasjertransport og logistikk, skriver selskapet.

– Vi har vokst og utviklet oss betydelig gjennom årene, og ruten fortjener å være i hendene på en eier med cruise-erfaring som en sentral del av deres strategi fremover. Vi er glade for å ha funnet det med Gotlandsbolaget, sier Torben Carlsen, administrerende direktør i DFDS.

– Vi ser stort potensial i denne virksomheten. Ruten presterer godt i dag, og sammen med våre nye kolleger vil vi både jobbe for å sikre kontinuitet og utvikle produktet. Dette er nok et skritt i vår strategiske retning for å ekspandere innen passasjerfrakt, sier Håkan Johansson, administrerende direktør i Gotlandsbolaget i forbindelse med kunngjøringen.

Oslo – Fredrikshavn – København er en gunstig rute for deg som vil ha en rolig start på langturen. Det har mange grupper funnet ut. Foto: Knut Randem.

Gunstig rute for bobilfolket
Ruta mellom Oslo, Frederikshavn og København er en tidssparende og gunstig fergestrekning for den som vil unngå å kjøre den svenske vestkysten. I fjor sommer tok ikke selskapet i mot bestilling for bobiler i skoleferien, men den strategien er endret i år. Skipene har vanligvis god plass på bildekket.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “DFDS selger ruta Oslo – Fredrikshavn – København

  1. håper ikke de tar svensk (STENA-Mat) ombord mewn beholder den gode dansk/norske maten omborg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *