Dette velger folk i bobil på tur

Bobilfolk setter pris på gode omgivelser og fin natur. Det viser en undersøkelse som nylig er gjennomført blant bobilister.

Acamp formidler opphold på steder med noe ekstra. Her fra gårdsbutikken på Samstorp gård nord for Stockholm. Foto: Knut Randem.

Svenske Acamp har gjennomført en markedsundersøkelse for å finne ut hvilke valg og tanker bobilister og caravanister gjør seg om stedene de overnatter.

Acamp formidler overnattingsplasser der ekstra tilbud er en del av konseptet – så som for eksempel gårdscamping med noe attåt. 492 personer har svart på undersøkelsen. 9,8 prosent av dem fra Norge og 88,4 fra Sverige. En liten andel av svarene kom fra Danmark.

Så hva mente de som svarte om sine overnattingsplasser? 90 prosent mente at natur og omgivelser er viktig når de velger overnattingsplass. For så mange som 62 prosent var prisen viktigst. 40 prosent er opptatt av at vertskapet møter dem på en hyggelig måte. Aktiviteter og tilbud på plassen er det 28 prosent som ønsker seg.

Korte opphold
Bobilister er rastløse om vi ser på svarene i denne undersøkelsen. Hele 82 prosent ligger i snitt bare en til to netter på hvert sted. At bare 2 prosent blir fem eller flere netter understreker det.

Men de bruker penger på hvert sted. De aller fleste som ha svart på undersøkelsen er svensker. Vi må derfor anta at forbruket de oppgir i stor grad forholder seg til svensk prisnivå.
Da viser undersøkelsen at 44 prosent bruker inntil kroner 300 per døgn per person. 39 prosent bruker mellom 300 og 600 kroner per person og 11 prosent bruker så mye som opptil 900 kroner per person i døgnet.
Overnatting og drivstoff er ikke medregnet i tallene for forbruk.

71 prosent kjører i gamle spor når de er på tur. Så mange oppgir nemlig at de har favorittplasser som de kommer tilbake til regelmessig. Resten vil helst oppleve nye steder hver gang.

Overnattingsplassene finner 87 prosent av oss i app-er og 75 prosent på hjemmesider eller i sosiale medier. Nesten halvparten lytter til råd og tips fra venner.

Bobilplasser er det mest populære overnattingsalternativet. Hele 86 prosent oppgir dette alternativet, men det var mulig å oppgi flere preferanser: 60 prosent overnatter gjerne på en liten campingplass (10-50 plasser) og 57 prosent vil gjerne fricampe. Bare 14 prosent vil bo på en stor campingplass (over 100 plasser).

Mange barnebarn og dyr i bobilene
At så mange som 67 prosent har med seg dyr i bobilen er kanskje litt overraskende? Men det er ikke bare gamlinger som er ute på tur i bobiler. 29 prosent av de som svarte reiser med barn eller barnebarn.

Selv om mange setter pris på god mat og drikke når de er på campingtur (62 prosent), så er det enda flere som setter pris på å kunne bevege seg i naturen (61 prosent) eller på sykkel (38 prosent). Hver femte av oss vil gjerne fiske når vi er på tur.

90 prosent av de spurte bruker bobilen vår, sommer og høst, men 23 prosent reiser også om vinteren. Her skiller undersøkelsen mellom nasjonene og nordmenn skiller seg ut med nesten dobbelt så høy vinterbruk som svenskene.

Undersøkelsen viser for øvrig at campingturister tenker på både klima og forsøpling når de velger denne ferieformen. Samtidig preger verdenssituasjonen en del av valgene den enkelte gjør, og 41 prosent legger mer vekt på denne ferieformen framfor andre feriealternativer.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *