Dette førerkortet kan koste deg 5 000 kroner

Fra nyttår blir dette førerkortet ugyldig, men fortsatt er det 31 899 personer som ikke har fornyet. Det kan koste dyrt om du fortsetter å kjøre med det.

Store førerkort går ut på dato 31. desember 2022. Foto: Statens vegvesen.

Statens vegvesen etterlyser de som ennå ikke har fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Alle det gjelder har fått flere SMS fra Statens vegvesen.

– Vi er bekymret for at så mange fortsatt ikke har fornyet førerkortet. Nå haster det for de som vil fortsette å kjøre etter nyttår, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Kan ikke kjøre etter nyttår
1. januar 2023 er ikke førerkort som er større enn bankkort lenger gyldig. Det betyr at du ikke har lov til å kjøre. Hvis du vil fortsette å kjøre må du fornye førerkortet innen utgangen av 2022. Du får førerretten tilbake når du eventuelt fornyer førerkortet på et senere tidspunkt.

5 000 kr i bot
Hvis du kjører med et ugyldig førerkort, risikerer du 5 000 kr i gebyr. Fra april blir du anmeldt hvis du blir stoppet i kontroll. Dersom man blir stoppet gjentatte ganger i løpet av de første tre månedene kan du også risikere anmeldelse.

Bestill time på trafikkstasjonen, oppfordrer Staten vegvesen. Du må ta nytt bilde på en trafikkstasjon for å fornye førerkortet ditt. Du bestiller time på vegvesen.no – om du da ikke har bestemt deg for aldri mer å kjøre bil.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *